Chroniken

1997-07_Pop Rock & Show - Zeitschrift

Artikel: Octave die Fahne unserer Rockmusik (Autor: Marian Deaconu)

Este un tip dinamic fară astâmpar.  Și are de ce. Pentru că realizările sale, oricine ce-ar zice sunt remarcabile, muzica lui este rentabilă, discurile sau și CD-urile sale se vând. Este cel mai "curtat" din rock-ul nostru. Este cel mai  sus...! 

Aproape nimic nu pare să-l oprească din ascensiunea de invidiat, fiindcă rezolvă tot ce iși propune. Lansarea CD-ului său a avut o aură pur occidentală. Octavian Teodorescu a beneficiat de toată recuzita placerii: fotomodele  fermecătoare (Magdi si Agnes) din Ungaria (ale noastre ce-or fi avut?), materiale publicitare la discuție, lumini, muzică, bodyguarzi...

"Visătorul" a fost la înălțime. El, un tip romantic (deși nu pare) cu o putere de muncă de la care  mulți muzicieni locali ar trebui sa invețe. Măcar atât. Ce ne mai pregătește în acest an 1997, nu este chiar un secret. Pentru început, ne-a declarat, cateva videoclipuri cu efecte speciale, gen SF. Ceea ce nu-i rău. Mai ales, dacă ne  gândim că pană și George Lucas și-a revizuit capodopera, adica "Star Wars". Iar acest film reâmprospătat cu ultima tehnologie, face furori în America. Și cu noile videoclipuri ale lui Octav se va întâmpla la fel ?
Author: Marian Deaconu


1995-03_Ziua - Zeitung

Artikel: Octave veröffentlicht die erste Doppel-CD (Autor: Cătălin Andrei)

Dacă oracolul din Delphi ar fi întrebat: Cum arată interpretul rock ideal din România?", probabil că ar răspunde: "Genial ca Nicu Covaci, talentat ca Dan Andrei Aldea, căpos ca Sorin Chifiriuc si perseverent ca Octav Teodorescu".  
Principala armă a lui Octav este tenacitatea.

Octav a fost primul muzician din România care a înțeles rolul mediatizarii. El este omniprezent. Așa cum în campania electorală din '90 Cornelui Coposu era bătut simultan în cel puțin trei  județe, tot așa și pe Octav îl poți găsi, în același timp, la TVR, Tele7 abc, în Piața Romană sau la un oarecare post de radio. Pentru Octav, omniprezența reprezintă o a doua natură. El poate sa înregistreze un album pe care va cânta la   toate instrumentele dar, în același timp, realizează coperta următorului disc. Stă de vorbă cu admiratorii, aleargă pe la sponsori și se ocupă de promotion. De altfel, credem că în mintea lui sunt deja următoarele zece albume. Alți  muzicieni, după ce termină înregistrarile, consideră ca rolul lor s-a încheiat și se-nchid în cârciumi, așteptând ca producătorul să le rezolve toate problemele: editarea discului, concertele promoționale, lansare, etc. Nici măcar nu fac  efortul de a duce o casetă unui post de radio.

Albumele Octave - o îmbinare între filozofie, muzică și science-fiction. Pentru a-l ințelege pe Octav, trebuie să accepți integrarea în conceptul său filozofic, pentru că fiecare album are propria sa poveste. Trebuie să descoperi și tu  "Secretul Piramidelor", să reușești să ajungi "La Porțile Iubirii" și doar așa vei simți "Dulcea Libertate", probabil eliberarea definitivă din mrejele lui Octav. Pentru că piesele sale sunt "pline de capcane seducătoare, care te pot  ameți atât de mult încât să devii pe veci "octavoman". Așa au pățit copii care au inființat "fan-clubul OCTAVE" și cei obsedați zi și noapte de riff-urile sale. Tocmai aceștia, cumpărandu-i masiv discurile au determinat Electrecord-ul să  editeze un dublu CD - OCTAVE, care cuprinde toate albumele anterioare (primul de acest gen în România). Suntem convinși că în ziua și la ora lansării (24 martie, ora 14:00) se vor afla la "Muzica" și mulți dintre detractorii lui Octav.  Ce vreți, el le-a promis tuturor celor prezenți câte un CD în dar și, în plus, atunci cand s-a lansat ultimul său disc, s-a băut pe săturate. Tocmai de aceea îi invităm pe adevarații săi prieteni să nu lipsească de la întâlnire.

Author: Cătălin Andrei


1999-04-15_Ziua - Zeitung

Artikel: Octave veröffentlicht die erste kostenlose CD-ROM (Autor: M.G.)

La Magazinul "Galeriile Muzica", Octavian Teodorescu - mai cunoscut sub pseudonimul Octave - va lansa astăzi, de la ora 14:00, CD-ROM-ul gratuit "www.octave.roo - Free Music Online". Acesta conține:
  • * materialul muzical de pe cele patru albume ("Secretul Piramidelor" - 1992; "La Porțile Iubirii" - 1993; Dulce Libertate - 1994; "I Se Spunea Visătorul" - 1996), precum și selecțiuni din albumul în curs de apariție ("Singurul" - 32 de piese, muzică în format MP3)
  • * Videoclipuri în format MPEG1
  • * sute de fotografii din videoclipurile artistului și de la evenimentele din cariera sa
  • * date biografice, povestea albumelor, scenariile literare ale videoclipurilor, scenariu de film, concepții filosofice proprii despre muzică și artă în general, toate acestea în cinci limbi (romană, engleză, franceză, italiană, germană)
  • * selecțiuni din presa scrisă despre Octave în perioada 1991-1998 (cronici, interviuri, etc.).

CD-ROM-ul, primul de acest gen din România, face parte din vastul proiect "Cu Octave în cucerirea Universului Multimedia" și punctează trecerea  totală în Internet a activitații lui Octave care, de acum înainte, nu va mai fi de găsit decât în Internet Multimedia.
Author: M.G.


1992-11-18_Săptămâna - Zeitschrift

Artikel: Lieber Octave (Autor: Ciprian Tănăsescu)

Totul a plecat de la structura nonconformistă a unui Hippie din anii '80: Octavian Teodorescu. Spre anii '80, pentru că la el totul merge în pas cu vremea și este permanent adaptat și reactualizat cerințelor de moment. Este un pacifist convins, un iubitor al acestei planete cu ochi frumoși, dar felul în care ințelege el să lupte pentru armonie, pace și înțelegere depășește modalitățile anilor '70. Octav este mult mai bătăios, mai tranșant și, uneori crud de curat în lupta sa pentru un viitor mai frumos. 

Și acest fel de a gândi, simți și acționa i-a călăuzit viața de la vizionarea filmului "Ultimul vals", în care Robbie Robertson, de la "The Band" rostea magicele cuvinte: "Concertul nostru reprezintă mai mult decât un concert de adio. Reprezintă sfârșitul unei epoci și începutul alteia în muzica rock. Va lăsăm vouă celor de azi, munca noastră, ceea ce am creat pană acum în muzica rock. Continuați ce am început noi". 

Aceste cateva fraze au rămas pentru totdeauna în sufletul lui Octavian Teodorescu, tânarul anilor '80 cu tâmpla aplecată spre muzica anilor '70 dar cu ochii ațintiți catre viitorul rock-ului, deloc roz în acest sfârșit de veac, după cum avertizau cei de la Ramones, încă din 1980, prin piesa "Do You Remember Rock'n'Roll Radio" de pe L.P.-ul "End of the Century".

Adaptând în acest fel fluiditatea melodică a rock-ului din vremurile bune ale începutului anilor 70, la sonoritățile mai moderne ale anilor '80, și suprapunând peste toate posibilitațile - încă puțin explorate la noi în țară - de sound ale unui echipament MIDI, singurul lucru care se putea întampla (și s-a întâmplat) era apariția unui gen de muzică rock ce se deosebește de rock-ul autohton actual ca o perlă naturală între cele de cultură.

Author: Ciprian Tanasescu


1992-11-25_Săptămâna - Zeitschrift

Artikel: Die Musik (Autor: Ciprian Tănăsescu)

Douăzeci și cinci de ani de rock au trecut pe lânga noi, purtând etichete  din cele mai diverse și aiuritoare: uneori acest gen subversiv era numit "folk" sau "muzică tanară" pentru a-l indulci, alteori era catalogat ca "muzică ușoară" pentru a-l minimaliza, dar de cele mai multe ori trupele de rock și muzica lor se ascundeau sub titulatura de "formație (ansamblu) vocal-instrumental" de tineret participantă la festivalul artistic "Cântarea României".

Insă vremea aceea a trecut iar cei cu adevărat valoroși și-au aflat, dupa 22 decembrie 1989, binemeritata rasplată. Ca o asemenea rasplată ne apare și discul "Secretul Piramidelor", scos la Casa de discuri Electrecord, dar beneficiind și de suportul moral și material al posturilor de radio Fun Radio și NOVA 22.

Cu o prezentare grafică deosebită aparținând lui Leo Gherasim, mapa discului te pune pe gânduri de la bun inceput. Același lucru se intâmplă și în momentul în care te afli față în față cu muzica lui Octav Teodorescu, sentimentul de nou, de "vestic", copleșindu-te pentru moment. Pe urmă, pe masură ce "Ochii Planetei" se deschid spre tine, creându-ți impresia unui tur al Pământului făcut în mare viteză în minte ți se profilează locuri candva celebre și frumoase, astăzi doar ruine înnegrite, căci "razboiul se sfârșește, iar rămășițele fumegânde ale civilizației".

Sonoritățile oarecum exotice ale piesei ne pregătesc pentru ce va urma. Alternând riff-urile de chitară cu linii melodice instrumentale suprapuse cu o vizibilă (ori poate ar trebui sa spun audibilă) tendință spre grandios.

Ne trezim cum pe nesimțite, muzica ne fură, iar Mesajul "Intalnirea De Gradul Trei" (abil prezentată muzical ca o simfonie a dragostei între ființele întregii creații) și "Calatoria spre Vârful Piramidei Cunoașterii" ni se par urmări firești ale unei linii melodice, care izvorăsc dintr-o gândire muzicală luminoasă, energică și melodică.

În cursul acestor piese, ascultătorul depașește obstacole și încercările la care sunt supuși călătorii spre vârful Piramidei Cunoașterii cu același sentiment cu care pasajele de chitară grea se "dezlipesc" de pe griful devenit baston de mareșal în mâna lui Octavian Teodorescu.

Odată cu începutul feței a doua a discului și cu "Întoarcerea Acasă" tensiunea unei așteptari se face simțită în ritmul sacadat, subliniind și mai scurtele pasaje lirice pe care, din nou, chitara le înghite pentru a dărui întreaga forță cântării Cunoașterii și Armoniei depline: "Pacifică".

"Veșnicie", cu care se încheie discul prin optimismul liniștit care se degajă din folosirea echilibrată a tuturor instrumentelor, la care se adaugă o spațialitate deosebită a sunetului, ce conferă muzicii un caracter "aerat" și rotund, ne lasă un singur gând în minte și o singură întrebare în suflet: "Oare așa va fi ?". Răspunsul însă nu vi-l dau. Este secretul Octave.
Author: Ciprian Tanasescu


1993-07-21_Săptămâna - Zeitschrift

Artikel: Die Musik An Den Toren Der Liebe (Autor: Ciprian Tănăsescu)

Acum un an, când Octave a zguduit mințile și inimile cuprinse de lene ale ascultătorilor de rock, oferindu-le nici mai mult nici mai puțin decât "Secretul Piramidelor" puțini și-au închipuit că viitorul album va fi gata după un timp atât de scurt.

Dar, iată că și de această dată Octave ne-a surprins, găsind de cuviință că e bine să "bată fierul cât e cald". Și bine a făcut pentru că ne-a dovedit că miracolul e repetabil.

Conceptul de continuare a "Secretului Piramidelor", discul reprezintă al doilea volet al unei trilogii ce va mai cuprinde L.P.-ul "Dulce Libertate" aflat în lucru.

"La Porțile Iubirii" având la bază tot un "story SF", va avea o atmosferă mai profundă, iar genurile muzicale, mult mai pronunțate, se vor îmbina în arabescuri incitante.

Albumul, a carui lansare este anunțată pentru luna septembrie, va fi precedat de un single promoțional, în august, care va conține piesele "Mai e de urcat o treaptă" și "Din Nou" (variantă single). Ambele se vor regăsi pe L.P.-ul "La Porțile Iubirii".

In așteptarea lui, Octavian Teodorescu ne invită sa cugetăm asupra valorilor nemuritoare: Sunt doar doua lucruri de a căror existența nu trebuie sa te îndoiești nicicând: VEȘNICIA și IUBIREA. Dacă încetezi să mai crezi în aceste lucruri, încetezi practic să mai exiști. Deci, pe curând, o întâlnire "LA PORȚILE IUBIRII".

Author: Ciprian Tanasescu


1994-01-02_Libertatea - Zeitung

Artikel: OCTAVE - "An Den Toren Der Liebe"

Album al trilogiei, păstrând caracteristicile stilului inconfundabil și, în același timp, reușind să ofere numeroșilor fani idei noi, structuri componistice evoluate. Astfel, polifonia barocă (patronată de maestrul Bach) a fost accentuată la acest album. Iar linia melodică prezintă influențe enesciene datorate spiritualitații romanești ce-l stapânește și pe autorul pieselor, Octav Teodorescu. Totuși, el a fost inspirat (fară însa a copia, dupa cum a declarat) și de  titani ai muzicii rock și electronice, cum ar fi Yes, Mike Oldfield, Rush, Genesis, Sfinx, Tangerine Dream, Kraftwerk, Aerosmith. Tematica albumului, dragostea, deși bătută si rasbatută de artiști, este tratată într-un mod original, amplitudinea și trăirile generate de iubire fiind transpuse fidel în linia melodică.

Trilogia din care face parte și acest disc, începută cu "Secretul Piramidelor", atinge trei simboluri fundamentale ale vieții: pacea, iubirea și libertatea. În ordinea cronologică a apariției parților sale (cel de-al treilea este deja în lucru, printre piesele deja înregistrate înscriindu-se "Adio", "Prizonieri Pe Planeta Întunericului", "Lumina Speranței").



1992-08-01_Timpul - Zeitung

Artikel: Octave Das Geheimniss Der Pyramiden (Autoren: Ana-Maria Agape & Marcel Flueraru)

Prima piesă, OCHII PLANETEI, ați văzut-o mulți dintre voi la T.V. ca să vă puteți forma o idee despre restul. O.K.! Este o mai veche compoziție și a fost reluată nu de mult, datorită aprecierilor primite. Avea perfectă dreptate Florin Filimon (de la Radio-Fun, Bucursești) când afirma despre această nouă compoziție: "Este o piesă ce iese cu dezinvoltură din tiparele clasice cu care urechile noastre sunt obișnuite, anunțând o largire mult asteptată a orizonturilor creației muzicale romanești și nu numai, atâta timp cât banalul și comercialul au erodat pur și simplu conceptele a ceea ce înseamnă muzică de calitate în țările occidentale."

Și, fără teama că am putea să ne repetăm, este într-adevăr minunată îmbinarea de stiluri, de tempo-uri! Ești purtat de la muzica simfonică la acea metalizată, rezultanta fiind o melodie cosmică, creatoare a imaginii infinitului...

Toate elementele ce compun și te fac să trăiești un "VIS" plin de senzatii plăcute se regasesc in "Secretul Piramidelor". Un secret la care nu veți avea acces decât trezindu-vă la viață simțurile și, nu în ultimul rând, solicitându-vă imaginația...
Authors: Ana-Maria Agape & Marcel Flueraru


1995-03-18_Cotidianul - Zeitung

Artikel: In einem musikalischen Rückblick auf Octave

Vineri, 24 martie, ora 14.00, Octavian Teodorescu, pe scurt "Octave" va lansa la magazinul "Muzica" primul dublu CD din România, O lucrare unitară, o trilogie, 102 minute de muzică rock, în fapt materialul muzical din peste trei albume de mare succes: "Secretul piramidelor" - 92, "La porțile iubirii" - '93, "Dulce libertate" - 94, toate trei recorduri de vânzări la categoria rock, în respectivii ani, la Casa de discuri "Electrecord". Un produs ce poartă inscripția Made in England, 18 piese semnate Octavian Teodorescu, un sound ideal pentru o audiție CD.



1996-11-20_Cotidianul - Zeitung

Artikel: Ein Träumer im Stil Electronic Symphonic Rock (Autor: Iulian Ignat)

Octavian Teodorescu își prezintă astăzi, sub binecunoscutul logo OCTAVE, primul său album ce precede triogia rock "Secretul Piramidelor", "La Porțile Iubirii", "Dulce Libertate". Fară a fi sustinută de vreun concert, această trilogie a rock-ului românesc, s-a bucurat de un mare succes, iar acum vreo doi ani, albumele OCTAVE erau cele mai bine vândute produse rock de la noi.

Cel de-al doilea CD OCTAVE se va numi "I Se Spunea Visătorul". Este vorba de un album instrumental, ca și precedentele trei, însă realizat numai cu ajutorul computerelor și sintetizatoarelor. "un album ce ascute îndrazneala  gândului, un album pentru cei carora le place ca visele lor sa devină realitate, un album ce subliniază importanța rolului creator in relația om - mașină computer", dupa spusele lui Octavian Teodorescu.

Editat, ca și trilogia, de casa de discuri "Electrecord", "I Se Spunea Visatorul" va conține 10 piese compuse bineânțeles de Octav și va fi disponibil pe casete și CD-uri, realizate în Anglia.

Înaintea lansării, Octavian Teodorescu a oferit în exclusivitate câteva gânduri cititorilor "Cotidianului": "Noul album este unul de trecere, într-un fel chiar o continuare a trilogiei. Noutatea este că lipsesc chitările. Albumul va naște cu siguranță controverse, voi pierde o parte din fani, dar voi caștiga mult mai mulți. Ca să nu mai dau apă la moară unor critici incompetenți, mi-am definit singur stilul <<Electronic Symphonic Rock Music>>, stil care va scoate la pensie mulți indivizi".

"I Se Spunea Visătorul", va fi lansat la Magazinul "Muzica", la orele 14, iar conferința de presă va avea loc în "Club Max" din Complexul Studențesc Regie.
Author: Iulian Ignat


1996-12-14_Cotidianul - Zeitung

Artikel: Octave und eine einzige Philosophie - Die Rock-Musik

S-a născut la 29 ianuarie 1963, în București. Încă din copilărie îi plăceau toate tipurile de instrumente și muzica în general. Deși părinții săi observaseră acest lucru, nu l-au orientat în acest sens. 

La vârsta de 16 ani a văzut primul concert rock din viața sa: Suzi Quatro 1979 live în București. Impactul a fost foarte puternic. Genul acesta de manifestare artistică, Rock, îi va marca adolescentului de atunci devenirea artistică ulterioră.

Efectul este mult amplificat de vizionarea la varsta de 17 ani a filmului "Ultimul Vals" al lui Martin Scorsese (martor, în calitate de operator imagine film, al evenimentelor de la Woodstock). Filmul avea ca subiect concertul de Adio al trupei The Band, fiind de fapt un elogiu închinat unei întregi generații care a dus cuvântul Rock la apogeu, în anii '70. În film apar ca invitați Eric Clapton, Ringo Starr, Bob Dylan, Muddy Watters, Van Morrison, Neil Young, Joni Mitchell, Ronnie Wood de la Rolling Stones. Cuvintele lui Robbie Robertson (chitaristul de la The Band) au avut o rezonantă puternică în conștiința viitorului Octave, căpătând pentru el valoarea unui mesaj sacru: " Concertul nostru este mai mult decat un concert de Adio, reprezintă sfârșitul unei epoci și începutul alteia în Muzica Rock. Va lăsăm vouă, celor de azi, munca noastră, ceea ce am creat noi pană acum. Aveți grijă ce faceți cu ea!" Înțelege din acest moment că Rock înseamnă mai mult decât muzică: este un mod de a fi, de a gândi, de a te prezenta în societate, este o optică existențială, o filozofie care nu corespundea nici pe departe cu ceea ce învața el la școală pe atunci. Din acel moment, toate energiile încep să se canalizeze într-un singur țel: TO ROCK!

În 1982 este luat în armată. Își ia cu el chitara. Șabloanele impuse de regimul militar și lipsa de libertate l-au întărâtat și mai mult, spre disperarea superiorilor săi preferând chitara în locul puștilor Kalasnikov. Din păcate, nu putea cânta decât în spălătorul companiei, visând la "Dulcea Libertate" când se va întoarce acasă și își va intemeia o formație. Această zi a venit în Iunie '83. După aceasta a fost student la Facultatea de Instalații pentru Construcții, dar acest gen de școală nu era pentru el. Dupa doi ani s-a decis să părăsească școala și să devină un muzician profesionist. 

In noiembrie 1985 a înființat primul său grup care se numea Vis. Stilul abordat era Soft Rock cu influențe ale unor formații precum Eagles sau Dire Straits. Cu acest grup a cântat doar în mici cluburi. 

In Mai 1988 această formație s-a destrămat și numele a devenit OCTAVE, cenzura interzicând numele inițial Vis. Prima înregistrare a avut loc în Februarie (același an) la Radio București.

După Revoluție, în Martie '90 a avut loc prima apariție la TVR, ceea ce a constituit o mare surpriză pentru iubitorii rock-ului din România. Din februarie 1991 s-a decis sa cânte numai muzică rock instrumentală. Atunci s-a nascut și ideea unei Opere Rock: "Trilogia OCTAVE". În Iunie '92 a fost semnat primul contract cu Casa de Discuri Electrecord, pentru albumul "Secretul Piramidelor". La 27 august '92 a avut loc lansarea albumului "Secretul Piramidelor" care a fost cel mai mare succes rock de după Revoluție, bestseller la secțiunea Rock a casei de discuri Electrecord și locul doi în clasamentele generale. Acest album a promovat un nou stil, un nou sound, o noua muzică, constituind o mare și placută surpriză pentru public și mass-media. 

Octavian Teodorescu OCTAVE este propriul său manager și a dovedit excelente calități în această muncă. La toate posturile de radio și televziune poți asculta muzica lui, numeroase reviste și ziare scriind despre ea. 

16 Septembrie 1993 a însemnat apariția primului său single, "Mai e de urcat o treaptă", extras de pe viitorul album "La porțile iubirii", a doua parte a trilogiei. Single-ul a constituit un mare succes promoțional.

La 3 Decembrie 1993 a avut loc lansarea celui de-al doilea album,"La porțile iubirii", bestseller la categoria rock a casei de discuri Electrecord în 1993. 

Au aparut noi videoclipuri și o multime de interviuri despre OCTAVE, în toate genurile de ziare și reviste, la radio și televiziune. 

La 15 Septembrie 1994 a avut loc lansarea celei de-a treia părți a trilogiei, albumul "Dulce Libertate", deasemenea cu cele mai bune vanzări la Elecrecord în acel an între grupurile rock. 

OCTAVE este de acum un nume foarte popular. Fragmente din piesele sale sunt folosite ca generic la multe emisiuni radio și TV: Mapamond, Ora 25 Tranzit TV, Timpul Europei etc.

La 24 martie a apărut un dublu CD (primul de acest gen din Romania) cu întreaga Trilogie: "Secretul Piramidelor", "La Porțile Iubirii", "Dulce Libertate". A fost cea mai mare lansare muzicală din România: o mulțime de fani, mass-media, personalități artistice și politice, reprezentanți ai unor ambasade și sponsori de renume mondial: Optinova- Ray Ban, Honda. Un mare magazin de muzica din Tokio s-a interesat de acest CD. Prin intermediul lui, a ajuns pe piața muzicală din Japonia. 

OCTAVE a lansat la 20 noiembrie 1996 noul său album "I Se Spunea Visătorul", al patrulea la casa de discuri Electrecord. Un album cu totul special, un album fără chitări, fără voci, fără instrumente clasice; un album doar computere și sintetizatoare și un singur om cu idei curajoase; un album atingând numai tastele computerului plus multă inspirație, un tărâm muzical nou pe care autorul îl intitulează Electronic Symphonic Rock Music, un numitor comun al tuturor stilurilor muzicale, o muzică ce încearcă să satisfacă orice gust, fără limite de varstă și toate acestea sub ideile generoase ale unei singure filozofii: ROCK 

Un album ce ascute îndrăzneala gândului, un album pentru cei cărora le place sa viseze realizabil, un album ce subliniază importanța ideii, importanța rolului creator în relația om-mașina computer. 

Un produs ce poartă inscripția Made in England, 10 piese semnate Octavian Teodorescu, un sound superdigitalizat ideal pentru o audiție CD.

Lansarea albumului a avut loc la magazinul Muzica, într-o atmosfera 100% occidentală, constituindu-se într-un adevărat show. Octave a aparut după o oarecare așteptare, însoțit de o gardă de corp mai puțin obisnuită. În stânga și în dreapta lui s-au aflat Agnes și Magdi (Agnes Nagy locul III la Miss Universe Top Model of the World 1998), unele dintre cele mai frumoase manechine din Ungaria, care, la rândul lor, erau flancate de ceea ce OCTAVE a numit "bodyguarzii ... bodyguardelor". O întregă agenție de manechine din România, Sequoia, împarțea în rândul publicului - format din fani, puști de liceu și scoală generală, parinții și chiar bunicii acestora - materiale promoționale OCTAVE: postere, abțibilduri, insigne, fluturași publicitari și zâmbete. După autografele de rigoare, a urmat o conferința de presă de trei ore, cu premii și o superpetrecere în stilul "Rock me baby all night long" la clubul Maxx din Regie, unde se află cartierul general al fanilor OCTAVE. Sponsorii acestei lansari au fost: AGFA Film, Optinova- Ray Ban, Honda Hit Power Tora Motors, Diesel Jeans, National Centurion Protection, Club Maxx, Python Systems Computers, Fx Design, Tele 7abc, Radio 2M+ și ziarul "Cotidianul". Grupuri de fani, ziariști, oameni de radio și televiziune, VIP-uri , sponsori, deci, într-un cuvânt, prietenii lui Octave, în total circa 700 de persoane, au fost cu toții alături de cel caruia i se spunea, i se spune și i se va spune Visătorul.

Razboiul se sfârșise, iar razele lunii nu mai dezveleau decât ramășițele fumegânde ale civilizației. Omenirea recăzuse în starea de animalitate. Doar într-o pesteră uitată de lume mai viețuiau trei filozofi așteptând salvarea. OCHII PLANETEI erau triști și visători. Atunci veni Mesajul. Cei trei filozofi plecară la drum. ÎNTALNIREA DE GRADUL TREI se apropia. Locul fusese ales: Egipt, la Piramide.
Gloata era și ea calauzită de lumini pe cer. Frica și speranță. Confuzie. Un freamăt se ridică din mulțime: Sosesc! Navele aterizează și se deschid pentru a lua cu ele pe Cei Trei Înțelepți. Treptele se închid și navele decolează. Cei Trei Înțelepti vor zbura acum spre centrul Creației. Universul nu mai are nici o taină pentru ei, totul este cuprins în zborul lor inițiatic. 
CĂLĂTORIA lor atinge VÂRFUL PIRAMIDEI CUNOAȘTERII. Apoi se ÎNTORC ACASĂ. Văd totul cu alți ochi și înțeleg ce trebuie făcut pentru ca Pamantul să redevină Planeta Cunoașterii. PACEA este cuvantul cheie. Rememorarea dezastrului atomic este suficientă pentru ca cei întorși să devină Apostoli ai Pacii. În viziunea lor, viitorul Pamântului este asigurat acum prin aducerea la drumul rațiunii a ultimilor exemplare umane. Armonia este din nou la ea acasa pe Planeta Albastră, de data aceasta pentru VEȘNICIE.
Octavian Teodorescu

Copiii născuți în eprubetă creșteau devenind oameni-roboți avand ca unic scop al existenței perfecționarea propriului Eu prin Cunoaștere. Cunoșteau tot în afară de doua lucruri: Ura și Dragostea. Apostolii Pacii, cei care refacuseră planeta după ultimul dezastru atomic, le șterseseră din memorie aceste doua cuvinte. Acolo unde era Dragostea era și Ura. Locuitorii planetei nu reușeau niciodată să separe aceste doua noțiuni datorită nivelului lor de înțelegere egoist. Starea ambiguă crea noi conflicte. Apostolii aleseseră atunci alternativa suprimarii celor două sentimente în locul unui alt dezastru atomic. Generații întregi se perindaseră astfel pe Planeta Cunoașterii.

Dintre toți, doar El, plictisit de ecranul computerului, se retrăgea singuratic, privind într-una cerul printre crengile copacilor, auzind Chemarea. Mesajul răsuna din ce în ce mai clar. Exista o singura soluție pentru a umple golul ce-l simțea în suflet. Decolează. Doar El și nava strabat Universul lăsand în urma mulțimea de galaxii ce par sa conveargă toate într-un singur punct, îndicând o singură direcție: SPRE PLUS INFINIT. Astrele îl orbesc îmbiindu-l la popas. Dar Nu! Nu se va opri decât atunci când va descoperi de unde vine irezistibila chemare. Acordurile melodiei stranii se amplificau. Suna ciudat dar totuși atât de cunoscut. Armoniile păreau sa pună în mișcare Universul întreg. Ceva învaluit în curcubee și nori sclipitori se profila prin hublouri. Planeta aceea minunată era sursa. Ajunsese. 

Fiecare pas pe care îl facea îi trezea noi revelații. Planeta semăna mult cu cea de pe care venise, dar între elementele componente ale acelei lumi exista un liant pe care nu-l putea înca defini, dar care îl făcea să se simtă în sfârșit fericit. Albă, incandescentă, Planeta Iubirii pulsa și prin fiecare por El respira dragostea ei. Pe malul Oceanului vede peretele de stânca, imens, despicându-se și o lumina caldă îi inundă privirea. Înțelege că se afla LA PORȚILE IUBIRII.

Atracția acelei lumini începe sa-i stăpânească cu o forță magnetică toate simțurile. Trebuie cu orice preț să o atingă. Începe sa urce scara ce duce la ea. Acum MAI E DE URCAT O TREAPTĂ, o singură treaptă. Dar lumina se îndepartează. Urcă. E iarăși atat de aproape, îi simte căldura benefică, dar totuși nu o poate atinge. Lupta îl istovește. Un ultim efort și mana cade inconștientă peste trepte rămânând scăldată de raza miraculoasă. Fară a putea trăi conștient bucuria acestei clipe, captase Energia.

Planeta Cunoașterii. E din nou ancorat în prezent. Totul pare la fel ca înainte: perfect și rece. Dar Nu! Acum în sufletele oamenilor arde FLACĂRA IUBIRII. Nedumerit își pune întrebari. Dar era adevarat: El o aprinsese. De ce tocmai El? Visează... O planetă albă, incandescentă. Retrăiește DIN NOU acele clipe găsind răspunsul: El era Alesul. Destinul îi taie visul cu greutatea unei ghilotine. El, cel care dăruise atâta iubire semenilor lui, era sortit sa rămâna toată viața un însingurat.

Trist, singur pe țărm, privește pentru a nu stiu câta oară cerul înstelat printre crengile copacilor, având în suflet o unică bucurie: Fericirea Oamenilor. Ecoul viselor lui rămăsese undeva în Univers, pe o planetă numai de El știută, de unde Cineva, de fiecare dată în nopți ca aceasta, îi picură în suflet doar lui, STROPI DE SENIN, semn că iubirea lui totuși există.
Octavian Teodorescu

Tehnologia forțată crease grave perturbații de flux magnetic. Aici pe Planeta Cunoașterii, corzile de argint ale vieții aveau să vibreze pentru ultima oară. Cu toții se pregăteau să spună ADIO. Doar Înțeleptii spuneau: "Nu există moarte! Există numai naștere! Am murit în altă parte pentru a ne naște aici, murim aici pentru a ne naște în altă parte. Nu vă fie teamă. Cei ce vor cauta sa-și salveze viata și-o vor pierde!"

Puțini au fost însa cei care au înțeles sensul acestor cuvinte și le-au dat crezare. Ceilalți, îngroziți de apropierea sfarșitului, au ajuns PRIZONIERI PE PLANETA ÎNTUNERICULUI, sclavi ai propriei lor ignoranțe. În bezna dureroasă a sclaviei, singurele clipe de fericire ce-i puteau mângaia erau acum doar AMINTIRI.

Abia acum, printre lacrimile amare ale nostalgiei, cuvintele Înțeleptilor începeau sa capete pentru ei un sens. Regretul existenței irosite în zadar începe sa aprindă în sufletele lor, la început firavă dar vie, LUMINA SPERANȚEI.

În sfârșit lanțurile ignoranței cad, porțile se deschid lăsând lumina să sclipească triumfătoare în ochii lor. Înțeleseseră. A fi liberi stătea în PUTEREA VOINȚEI lor.

Adevărul cel mare stătea în propria lor conștiința. Îndemnul era: Caută și vei gasi! Ferice de cei ce caută! Ferice de cei ce gasesc! Ferice de cei ce cred și pot trăi în final bucuria de a gusta sfânta DULCE LIBERTATE.
Octavian Teodorescu


I SE SPUNEA VISĂTORUL. Adeseori privirea lui rămânea ațintită în gol căutând ZBORUL PRIMILOR PAȘI. 

În labirintul gândurilor ce-l frământau exista o singură obsesie: ÎNVINGEREA FRICII DE NECUNOSCUT. Balanța spiritului său neliniștit iși căuta echilibrul doar prin CERTITUDINEA MIRACOLULUI EXISTENȚEI.

Era în continuu condamnat pentru că-i disprețuia pe cei ce ciunteau din LUMINA VIITORULUI PROMIS și pentru ca nu știa să iubeasca decât într-un singur fel: DOAR PENTRU TOTDEAUNA.

Voința lui ascundea puteri nebănuite. Putea face ca orice vis de-al lui să devină realitate, o realitate dupa care râvneau mulți dintre cei pentru care viitorul se măsura doar în aurul sclipitor dar sec al lumii materiale. Spre insatisfacția lor, el se încăpățâna și nu voia să viseze decât flori, o mulțime de flori.

Într-o zi, A FI SAU A NU FI a încetat sa mai fie pentru cei din jurul lui o întrebare fară răspuns. Fizic rămăsese pentru ei doar o icoană, dar florile viselor lui invadaseră deja tot Universul. Nu exista planetă, sistem solar sau galaxie unde mireasma lor sa nu plutească în atmosfera conștientului.

Ei, cei care de cele mai multe ori doar se prefăceau a-l înțelege deveniseră acum GENERAȚIA FERICIRII, o generație care a început sa creadă cu înverșunare în PUTEREA FLORILOR.
Toate acestea au fost scrise și mai ales create pentru a fi ca un SEMN PE CERUL GÂNDULUI TĂU și pentru a crede în puterea florilor celui căruia i se spunea Visătorul.
Octavian Teodorescu


1998-01-25_Cotidianul - Zeitung

Artikel: Ein Octave Videoclip im Internet (Autor: T.C.Z)

Zilele acestea, în premieră națională, un videoclip va intra pe Internet. E vorba de "Lumina Viitorului Promis" - scenariu, regie, producție și interpretare Octave. Difuzat deja de mai multe televiziuni (și cenzurat parțial de TVR pentru "tenta erotică"), clipul se inscrie în noul "look" al lui Octave: "femei - motoare - computere".

Despre ultimul dintre aceste trei componente, Octavian Teodorescu are opinii ferme: calculatorul nu numai că este o prelungire firească a creierului uman, dar tendințele actuale vor arunca în aer producția de casete, discuri și CD-uri. "Internetul va face să dispară manipularea", consideră el, pentru că înlesnește opțiunea liberă: asculți și privești ce vrei, nu ce-ți impune un post TV. Mai mult, prin Internet clipurile se vor putea achiziționa "la bucată", astfel încât valoarea se va impune de la sine.
Author: T.C.Z.


1999-09_Cotidianul - Zeitung

Artikel: Ich bin den ganzen Tag lang im Internet (Autor: Ema Ofițeru)

Vara aceasta a fost pentru Octav una foarte rodnică, deși a petrecut-o în Capitală. Migrația românului de la munte la mare l-a lăsat rece pe Octav, care și-a văzut în liniște de treburile lui. Marea nu prea are căutare pentru artist, cu atât mai mult cu cât "interminabila" perioadă de armată și-a făcut-o la Mihail Kogâlniceanu, unde a dat nas în nas cu marea, mai mult decât poate suporta ori ce om normal... Și dacă ne gândim că și-a pierdut privirea în intinderea albastră într-o perioadă absolut înfiorătoare - stagiul militar - această fobie de mare este cumva justificată.

Multe zile și nopți petrece Octav în fața laptop-ului. "Toată ziua sunt pe Internet, mă incită această deschidere pe care ți-o oferă doar Internetul. Stai de vorbă efectiv cu o groază de oameni. Mai toate persoanele publice vor să-și deschidă pagină." Pentru Octav, sinonimul cel mai potrivit pentru computer este cunoaștere. Că pasiunea sa fundamentală este muzica, nu este o noutate pentru nimeni, însă puțini sunt cei care știu ca Octav este un vitezoman înrăit, dar nu numai atunci când volanul se află în mâinile lui... Slăbiciunea culinară a acestui bucureștean get-beget este salata de roșii, în toată splendoarea ei... Nici salata de boeuf nu se bucură de mai puțină atenție.

Născut la 29 ianuarie 1963, sub semnul Vărsătorului, Octav a reușit să uimească publicul românesc, și nu numai, prin nota specială a muzicii sale, care este percepută ca una foarte prezentă și originală.

Author: Ema Ofițeru


1993-10-01_Jurnal De București - Zeitung

Artikel: Die Opferbereitschaft ist der Schlüssel der Liebe

"Acum în sufletele oamenilor arde Flacăra Iubirii... El o aprinsese. De ce tocmai el? ... El era Alesul. Vocea Destinului îi taie visul cu greutatea unei ghilotine, El cel care dăruise atâta iubire semenilor lui, era sortit să rămâna toată viața un însingurat. Trist, singur, pe țărm, privește pentru a nu știu câta oară cerul înstelat printre crengile copacilor, având în suflet o unică bucurie: Fericirea oamenilor".

"Mai e de urcat o treaptă" - single-ul lansat joi, 16 august a.c.



1997-07-12_Jurnal De București - Zeitung

Artikel: Partitur XX Jahrhundert Octave Octavian Teodorescu einer der schöpferischen Komponisten der Neuen Welle (Autor: Rocker)

S-a născut la 29 ianuarie 1963, în București. 

Încă din copilărie îi plăceau toate tipurile de instrumente și muzica în general. Deși părinții săi observaseră acest lucru, nu l-au orientat în acest sens. 

La vârsta de 16 ani a văzut primul concert rock din viața sa: Suzi Quatro 1979 live în București. Impactul a fost foarte puternic. Genul acesta de manifestare artistică, Rock, îi va marca adolescentului de atunci devenirea artistică ulterioră. Efectul este mult amplificat de vizionarea la varsta de 17 ani a filmului "Ultimul Vals" al lui Martin Scorsese (martor, în calitate de operator imagine film, al evenimentelor de la Woodstock). Filmul avea ca subiect concertul de Adio al trupei The Band, fiind de fapt un elogiu închinat unei întregi generații care a dus cuvântul Rock la apogeu, în anii '70. În film apar ca invitați Eric Clapton, Ringo Starr, Bob Dylan, Muddy Watters, Van Morrison, Neil Young, Joni Mitchell, Ronnie Wood de la Rolling Stones. Cuvintele lui Robbie Robertson (chitaristul de la The Band) au avut o rezonantă puternică în conștiința viitorului Octave, căpătând pentru el valoarea unui mesaj sacru: " Concertul nostru este mai mult decat un concert de Adio, reprezintă sfârșitul unei epoci și începutul alteia în Muzica Rock. Va lăsăm vouă, celor de azi, munca noastră, ceea ce am creat noi pană acum. Aveți grijă ce faceți cu ea!" Înțelege din acest moment că Rock înseamnă mai mult decât muzică: este un mod de a fi, de a gândi, de a te prezenta în societate, este o optică existențială, o filozofie care nu corespundea nici pe departe cu ceea ce învața el la școală pe atunci. Din acel moment, toate energiile încep să se canalizeze într-un singur țel: TO ROCK!

În 1982 este luat în armată. Își ia cu el chitara. Șabloanele impuse de regimul militar și lipsa de libertate l-au întărâtat și mai mult, spre disperarea superiorilor săi preferând chitara în locul puștilor Kalasnikov. Din păcate, nu putea cânta decât în spălătorul companiei, visând la "Dulcea Libertate" când se va întoarce acasă și își va intemeia o formație. Această zi a venit în Iunie '83. După aceasta a fost student la Facultatea de Instalații pentru Construcții, dar acest gen de școală nu era pentru el. Dupa doi ani s-a decis să părăsească școala și să devină un muzician profesionist. 

În noiembrie 1985 a înființat primul său grup care se numea Vis. Stilul abordat era Soft Rock cu influențe ale unor formații precum Eagles sau Dire Straits. Cu acest grup a cântat doar în mici cluburi. 

În Mai 1988 această formație s-a destrămat și numele a devenit OCTAVE, cenzura interzicând numele inițial Vis. Prima înregistrare a avut loc în Februarie (același an) la Radio București.

După Revoluție, în Martie '90 a avut loc prima apariție la TVR, ceea ce a constituit o mare surpriză pentru iubitorii rock-ului din România. 

Din februarie 1991 s-a decis sa cânte numai muzică rock instrumentală. Atunci s-a nascut și ideea unei Opere Rock: "Trilogia OCTAVE".

În Iunie '92 a fost semnat primul contract cu Casa de Discuri Electrecord, pentru albumul "Secretul Piramidelor". 

La 27 august '92 a avut loc lansarea albumului "Secretul Piramidelor". 

16 Septembrie 1993 a însemnat apariția primului său single, "Mai e de urcat o treaptă", extras de pe viitorul album "La porțile iubirii", a doua parte a trilogiei. Single-ul a constituit un mare succes promoțional.

La 3 Decembrie 1993 a avut loc lansarea celui de-al doilea album,"La porțile iubirii", bestseller la categoria rock a casei de discuri Electrecord în 1993. 

La 15 Septembrie 1994 a avut loc lansarea celei de-a treia părți a trilogiei, albumul "Dulce Libertate", deasemenea cu cele mai bune vanzări la Elecrecord în acel an între grupurile rock. 

La 24 martie a apărut un dublu CD (primul de acest gen din Romania) cu întreaga Trilogie: "Secretul Piramidelor", "La Porțile Iubirii", "Dulce Libertate". A fost cea mai mare lansare muzicală din România: o mulțime de fani, mass-media, personalități artistice și politice, reprezentanți ai unor ambasade și sponsori de renume mondial: Optinova- Ray Ban, Honda. Un mare magazin de muzica din Tokio s-a interesat de acest CD. Prin intermediul lui, a ajuns pe piața muzicală din Japonia. 

La 20 noiembrie 1996 a lansat la Magazinul Muzica albumul "I se Spunea Visătorul" având ca subtitlu Electronic Symphonic Rock Music, un album fără chitări, fără voci, fără instrumente clasice, doar computere și sintetizatoare.

Author: Rocker


1999-05-14 Adevărul - Zeitung

Artikel: Symphonik Rock im Internet (Autor: C.M.)


Mâine, la ora 14,00, la Magazinul Muzica va fi lansat CD-ROM-ul gratuit Octave-Free Music on line. Formula de prezentare este inedită, CD-ul conținând muzică, imagini text, precum și doua extrase din albumul în curs de apariție - Singurul semnat Octave. CD-ROM-ul, primul de acest gen din România, face parte dintr-un proiect mai vast al lui Octavian Teodorescu, cunoscut creator de muzică, un avangardist în domeniul "Electronic Symphonic Rock". Pentru toți cei interesați Octave va fi de  găsit de-acum înainte în Internet Multimedia, la adresa www.octave.ro la fiecare început de lună cu muzică nouă gratuit, precum și informații la zi despre activitatea aritstului. Cine nu l-a cunoscut încă, nu are nici o șansă să mai scape! 
Author: C.M.


2000-01_Adevărul - Zeitung

Artikel: Lasst uns einen Stecker im Gehirn anschliessen (Autor: Dan Mircea Cipariu)

Mi-am făcut ordine prin depeșele electronice primite sau trimise. Am găsit în texte o necenzurată poftă de a (ne face) griji, de a nu ținti decât spre lumea lucrurilor, spre imediat și derizoriu. În afară de scrisorile de dragoste și de câteva "comunicări literare", textele mustesc de isteria realității și de un virtual năpădit de obsesii.

Am regăsit o scrisoare primită la începutul acestui an semnată de Octave. Redau câteva fragmente legate de lumea culturii și spiritului pe Internet. 

"Salut, Dan Cipariu! Cine ar fi crezut acum câțiva ani că vom ajunge s-o facem și pe asta. Sa ne scriem pe computer urarile de an nou. Mi-aduc aminte când, la lansarea Agendei Salut 1997, în exact aceeași perioadă a lunii decembrie, ne gândeam cum va fi anul 2000, secolul 21 și mileniul III. Cand în 1996, am lansat albumul I Se Spunea Visătorul, în totalitate realizat pe computer, și când am afirmat că <<Este cu siguranță Viitorul>>, au fost mulți care nu m-au luat în seamă. Am fost oarecum dezamăgit de lipsa de receptivitate a semenilor mei.

Acum văd ca pe zi ce trece computerul devine un accesoriu, precum telefonul, hârtia de scris sau creionul. Adevărul este ca nu mi-aș fi imaginat, cu tot avangardismul meu, că o sa ajungem să fim atât de dependenți de el, de această masină care, de fapt, nu face altceva decât ne marește capacitatea de a cunoaște. Ar trebui sa mă vezi. Am niște cearcăne pronunțate și pun pariu ca și tu la fel, din cauza lui. Fară să-mi dau seama, am ajuns să nu mă mai despart de el. Foamea mea de a ști tot, de a fi la curent cu tot ce <<mișcă>> mă năucește. 

Dacă n-ar fi această variabilă <<Timpul>>, lucrurile ar fi mai simple. Am senzația că trecerea mea pasageră prin această existență nu va lăsa urme destul de adânci pentru a rămâne. Totul se schimba cu o viteză fantastică, datorită acestei mașini. Care va fi următorul pas? Ne punem oare o mufă în creier, bem <licoarea cunoașterii>> - Apa Vieții și Apa Morții? Daca știi vreun raspuns la toate aceste semne de întrebare ale mele, ar fi bine sa ne întâlnim ca pe vremuri, la o bere sau un vin, și să vorbim. Poate ne mai trece Setea".

Dacă vei accesa pagina web www.octave.ro, cititorule, te vei întâlni negreșit cu un visător de Internet...

Author: Dan Mircea Cipariu


1993-12-10_Meridian - Zeitung

Artikel: Florian Pittiș über Octave

Într-adevăr, după cum spunea Florian Pittiș la lansarea discului. "Octave" crează uneori senzația că urmarește să creioneze o muzică a visului, o muzică ce poate fi luată drept drog, o muzică care cheamă imaginea"




1991-10-02_Momentul - Zeitung

Artikel: Octaves Stärken (Autor: Cristian Botez)

Atuurile lui: un sound teribil și un rock de avangardă, situat la interferența stilurilor hard, new wave, progressive, heavy și symphonic-rock. Cu un sunet compact de largă acoperire, în același  timp cu pasaje cantabile, ușor de reținut, OCTAVE accede irezistibil spre tip-top-ul rock-ului românesc. "Multi susțin ideea că rock-ul (cel actual) ar fi doar un mijloc de refulare. Eu cred că acest gen de muzică nu te face să consumi energie, ci, dimpotrivă, te incarcă spiritual" - ne mai spune Octavian Teodorescu. OCTAVE va scoate primul album probabil în Ianuarie 1992. Trei piese instrumentale (Ochii Planetei, Întalnire de Gradul Trei, Pacifică) și alte șapte cu vocal, vor constitui în final acest L.P. Versurile și muzica sunt semnate de Octavian Teodorescu, iar pentru vocal se pare ca este o surpriză: o personalitate de prim rang a rock-ului autohton.
Author: Cristian Botez


1992-09-26_Tineretul Liber - Zeitung

Artikel: Das Geheimniss Der Pyramiden (Autor: Mihai Bogatu)

Lansat luna trecută, L.P.-ul "Octave" "Secretul Piramidelor" a bulversat piața discului românesc, în numai două săptămâni magazinul Muzica vânzând 1000 de exemplare. Știu că cifra poate să pară ridicolă, dar daca ați ști câte discuri nu au egalat această cifră nici după jumătate de an de la apariție? Este un disc de muzică electronică instrumental, în care fondului asigurat de către instrumentele electronice programabile îi sunt suprapuse intervențiile solistice ale chitarei, precum și mai rare accente ale chitarei bass sau toboșarului electronic. Toate cântecele sunt compuse de Octavian Teodorescu (concepție clape, chitare, instrumente programabile).

Discul începe cu o lungă meditație, tensiunea crescând pană la paroxism pentru ca în partea a doua acesasta să descrească gradat pe masură ce lucrurile vor intra în făgașul lor normal. Discul este ușor de receptat datorită libretului (textului tipărit pe coperta acestuia) scris de catre Octav Teodorescu.

Author: Mihai Bogatu


1992-11-03_Ordinea - Zeitung

Artikel: Octave enthüllt Das Geheimniss Der Pyramiden

Un sound original și o îmbinare de stiluri converg către un rock al viitorului, care împletește inspirat muzica electronică cu cea clasică și cu spiritul uman al creației.

Prima piesă de pe fața A a L.P.-ului intitulată "Ochii Planetei", cumulează toate componentele unui vis frumos, înregistrând dese și uimitoare schimbări de tempo-uri și de stiluri, pendulând între orchestrația simfonică și caldura metalică a hard-rock-ului.

"
Nu ma văd niciodată altfel decât cu pletele în vânt, în legendarii blue jeans, respirând sută la sută rock pentru eternitate" (citat Octavian Teodorescu)


1997-07_Prețul Succesului - Zeitschrift

Artikel: Wir leben heute John Lennons Traum(Autor: C.V.)


"Imaginează-ți o orchestră alcatuită dintr-o sumedenie de chitare, tobe, clape, condusă de un om dar fară nici un solist. Nu e greu. E un computer", spune Octavian Teodorescu - Octave - reprezentantul genului de muzică Electronic Symphonic  Rock. Ultimul lui album - "I Se Spunea Visătorul", se compune din piese concepute exclusiv pe calculator, în genul Jean Michelle Jarre. "Este un gen rock ce combină toate stilurile muzicale, încercând să satisfacă ori ce gust, sa depașească ori ce limite, având drept filosofie trilogia femei-motoare-computere"

Albumul se vrea un mesaj în timp trimis "visătorului" John Lennon, liderul legendarului grup "Beatles", din partea unui reprezentant al noii generații care trăiește împlinirea visului exprimat în "Imagine". O lume fară granițe este astăzi o realitate. Calculatorul este motorul viitorului, unealta care sparge toate hotarele lumii - geografice, de limbă, religie, cultură - datorită comunicării interactive oferite de Internet.

În epoca informaticii nici lumea muzicii nu cunoaște frontiere. Octavian este un entuziast "deschizător de drumuri" în această direcție: "Muzica compusă cu ajutorul calculatorului refuză canoanele impuse de rock-ul clasic, unde membrii unei trupe, fiecare stăpânul unui instrument, trebuie sa ajungă la armonia unei melodii. Tastele computerului iți permit să controlezi mai multe instrumente în același timp, să dirijezi o orchestră imensă. Această diversitate iți dă o libertate sporită în compoziție."

"Așa cum fonograful lui Edison a dus la răspândirea și succesul muzicii rock, Internetul reprezintă o nouă revoluție. Vom putea să ascultam muzica din ori ce colț al lumii, care poate fi introdusă pe Internet mult mai simplu decât prin lansările de albume, dependente de bani, cenzură, interese. Muzica este recepționată instantaneu, cu posibilitatea înregistrării pe CD-ul din calculatoarele personale. Magazinele de muzică se mută pe Internet, din ce in ce mai mulți își petrec tot mai mult timp în fața calculatorului. Aceasta este generația următoare, aceasta este și noua revoluție în muzică."

De aceea, Octave și-a lansat recent propria pagină pe Internet, alături de formații ca Iris sau Holograf. Aici se pot asculta primele 30 secunde din 28 de piese și câte o melodie în întregime din fiecare album apărut ("Secretul Piramidelor" - 1992, "La Porțile Iubirii" - 1993, "Dulce Libertate" - 1994), "I Se Spunea Visătorul" - 1996). Pagina mai cuprinde date biografice, poveștile fiecărui disc precum și un videoclip SF realizat pe computer "Zborul Primilor Pași". Cei care vor să asculte muzica lui Octave îl găsesc pe Internet la adresa: http://www.pcenet.ro/octave sau îi pot scrie prin e-mail la: octave@com.pcnet.ro
Author: C.V.


1996-11_Popcorn - Zeitschrift

Artikel: Octave Der Slogan seines neuen Albums ist Frauen Motoren Computer (Autor: Radu Groza)

Octav Teodorescu se află la cel de-al patrulea album sub titulatura Octave. Noul material muzical este editat de casa de discuri Electrecord și a apărut la sfârșitul lunii noiembrie pe compact disc și casetă audio. El este creat în totalitate pe computer și conține zece piese instrumentale grupate sub forma unei povestiri. În latura de promotion a albumului, Octave se bazează foarte mult pe videoclipuri, fiecare videoclip fiind de fapt un mic filmuleț. Titlul CD-ului este "I Se Spunea Visătorul". Ideea de bază a acestuia, după cum declară insuși artistul, este concretizată în trei cuvinte: femei, motoare, computere (după cum se vede și în imagine, e un punct de vedere care merită apreciat).

"FEMEILE" sunt sursa de inspirație și modalitatea de reproducere a speciei umane.

"MOTOARELE" sunt simbolul libertății. Harley-Davidson este simbolul mișcării Flower-Power și a mișcării rock în general.

"COMPUTERELE" sunt ceea ce domină acest secol și vor domina viitorul acestei planete. Ele reprezintă informația de care avem atâta nevoie.

Electronic Symphonic Rock Music este denumirea pe care a dat-o Octave stilului muzical abordat pe acest disc. Deși se consideră un muzician de studio el își dorește foarte mult să realizeze un concert pe un stadion pregătit cu o minuțiozitate specifică marilor show-uri făcute de Jean MIchel Jarre.
Author: Radu Groza


1998-01_Popcorn - Zeitschrift

Artikel: Octave ein weiterer Avantgardist (Autor: Radu Groza)

Ultimul său album ce are ca subtitlu "Only computers & Synhtesizers" este o replică la celebrul album al formației Queen. "A Night At The Opera", pe care scria "no synthesizers", atunci el s-a gândit că poate, cândva va reuși să facă un album numai cu sintetizatoare. Octav consideră că muzica este acum legată de computere, așa cum a fost legată de pian și că acest fenomen este fără întoarcere. Cu ajutorul computerului "limitele dispar", afirmă artistul. Octav este un mare admirator al lui Jules Verne și se călăuzește după spusele marelui scriitor. Toate marile descoperiri ale omenirii au pornit din speranțele exagerate ale unora dintre noi. "Cine ar fi crezut că se vor adeveri spusele lui John Lennon din piesa <<Imagine>> din 1971 ?" întreabă artistul. "Cine s-ar fi gândit ca o să dispară granița dintre est și vest, că se va ajunge la ideea de unitate europeană, că nu vor mai exista granițe, că vom ajunge un sat universal, cum spunea Peter Gabriel, un alt avangardist."

Aceste idei sunt strâns legate de noțiunea de comunicare care îl preocupă pe Octav. Unul dintre mijloacele de comunicare cele mai la îndemână în lume este Internetul, care este un sistem interactiv. Cu ajutorul Internetului poți comunica cu oricine de pe această planetă."
Adresa pe Internet a lui Octave este: http://www.pcnet.ro/octave
Author: Radu Groza


1997-03_Show Shock - Zeitschrift

Artikel: Octavian Teodorescu glaubt, dass Die Kassetten und CDs durch das Internet ersetzt werden (Autoren: Octavian & Florin-Silviu Ursulescu)

Rețeaua de comunicare prin computere Internet a fost mai întâi, o aplicație militară SUA-NATO, începută prin 1957. În ultimii ani a ajuns pe mâna "civililor" și s-a extins extraordinar, în America de Nord, ajungând la aproape 30 de milioane de calculatoare conectate. Și în România au apărut cateva noduri de rețea, la PC Net - de exemplu, sunt abonați vreo zece mii de "calculatoriști" și pe același drum merg și Rokura și Kapa. Cu trei dolari pe lună s-a abonat și Octave, care are acum cea mai completă pagină (sit) pe Internet dintre artiștii români, căci mai sunt și alții. Sunt acolo fragmente din cântece, sute de fotografii, cadre din primul său videoclip computerizat, la care se poate ajunge  formând: http://www.pcnet.ro/octave.

Posibilitățile pe care le vede el pentru Internet par uluitoare, chiar... înfricoșătoare. Adică vor disparea magazinele... există deja cyber-shop, magazin la care comanzi prin calculator si-ți vine marfa acasă; va disparea telefonul, căci vorbești simultan cu mii de prieteni din toată lumea. A apărut o posibilitate nouă (un "soft" nou cum zic împătimiții) - dacă ai o cameră video poți conecta și transmite și imagini în  timp real. Vor dispărea ziarele? Tot ce este posibil, deja le poți consulta pe Internet, nu numai pe cele străine ci și câteva din România, iar acum există posibilitatea să nu te mai obosești să-l citești pe ecran, ci să-l auzi citit (rostit) în timp ce tu te ocupi cu altceva!

Indiscutabil, s-a născut o nouă formă de mass media, o cale spre restul lumii. Există programe ("motoare") care-ți caută tot ce vrei în imensa rețea, dai comanda - "vreau Shakespeare" sau "vreau Karate" și ți se afișează pe ecran toate codurile la care  găsești despre subiectele cu pricina. Cam tot așa stau lucrurile cu muzica, mai ales muzica pop-rock. Există mii de artiști, case de discuri și fani care dau date despre albume și cântece, concerte, partituri. Există și posturi de Radio, nu mai ești obligat să aștepți o oră Macarene, o comanzi și o asculți imediat. Din cauză că nu s-a rezolvat problema drepturilor de autor, încă nu există totuși - multă muzică completă, ci doar fragmente, iar casele de discuri sunt disperate: după cum stau lucrurile, în curând vor fi tot mai puțini cumpărători de discuri, casete sau compacturi. Dar Octave nu pare încă îngrijorat: a primit mesaje din toată lumea imediat dupa ce s-a înscris iar muzica sa pare ideală pentru epoca electronică ce urmeaza.

Authors: Octavian și Florin-Silviu Ursulescu


1998-04_2000 Plus - Zeitschrift

Artikel: Internet show

Dintre toate, cea mai recentă hyper-pagină îi aparține lui Octave (Octavian Teodorescu), fiind totodată și cea mai bogată dintre ele. Aici puteți regăsi (în romană, engleză sau italiană) date biografice, discografia, story-urile celor patru albume editate de Octave pâna în prezent, texte, scenariile videoclipurilor sau a unor filme rămase (încă) în stadiul de proiect, precum și sute de poze, la diverse rezoluții, inclusiv imagini de sinteză realizate de FXDesign. Datorită tehnologiei RealAudio, veți putea gusta secvențe din cele 28 de piese compuse de Octave de-a lungul anilor, plus patru piese integrale. Tot aici, în format .ANI sau .MPEG2, se găsește și ultimul videoclip al lui Octave: "Lumina Viitorului Promis", pe care autorul îl consideră a fi o "critică la adresa eternului feminin românesc din perioada de tranziție, în drumul ei către glorie și bani, până în patul bărbatului hamburger". Veți mai beneficia și de un "link" simpatic, undeva peste ocean - nu spun unde, merită să descoperiți singuri...



1995-03-24_Evenimentul Zilei - Zeitung

Artikel: Octave eine Doppel-CD mit 102 Minuten Rockmusik (Autor: Horațiu Tudor)

Astăzi, la Magazinul "Muzica" din Capitală are loc lansarea primului dublu compact-disc din România, semnat de muzicianul Octavian Teodorescu. Intitulat "Octave" discul conține 18 piese ce însumează muzica de pe cele trei albume apărute până în prezent: "Secretul Piramidelor" (1992), "La Porțile Iubirii" (1993) și "Dulce Libertate" (1994). CD-ul conține și două minipostere ale chitaristului iar durata albumului este de 102 minute. Dintre piesele incluse pe disc enumerăm: "Spre plus infinit", "Flacăra iubirii", "Stropi de senin", "Dulce Libertate".
Author: Horațiu Tudor


1999-05-15_Evenimentul Zilei - Zeitung

Artikel: Morgen wird www.octave.ro - Free Music Online veröffentlicht (Autor: Alex Revenco)

La "Galeriile Muzica", mâine, ora 14, are loc lansarea CD-ROM-ului "www.octave.ro - Free Music Online" al muzicianului Octav Teodorescu. Creator de "electronic symphonic rock", Octave este primul artist român care își prezintă întreaga sa carieră (muzică, imagine, text) plus doua piese noi, pe CD-ROM, realizat la Electrecord, împreună cu o serie de sponsori. CD-ROM-ul va fi distribuit gratuit și este ultima întâlnire între Octave și public, fiindcă de acum înainte el nu va mai fi "de găsit" decât pe Internet Multimedia.

Este de menționat că CD-ROM-ul poate fi "citit" pe computer, pe CD-player putând fi "auzite" doar cele două piese amintite.

Conferința de presă și protocolul care vor însoți lansarea se vor desfășura la Disco Club Casablanca (Sala Polivalentă).
Author: Alex Revenco


1999-05-16_Evenimentul De Weekend - Zeitung

Artikel: Free Music Online CD-ROM (Autor: L.Ș.)

Octave (Octavian Teodorescu) și-a lansat ieri întâiul CD-ROM, o premieră a genului în România. Intitulat "www.octave.ro - Free music online", compact discul conține: materialul muzical de pe cele patru albume semnate Octave, precum și selecțiuni din cel în curs de apariție, adică 150 de minute de muzică în format Mp3, videoclipuri în format MPEG1; sute de fotografii ale artistului; date biografice; scenariu de film; selecțiuni din presa scrisă despre Octave etc. Totul în limbile română, engleză, franceză, italiană și germană. La realizarea și difuzarea CD-ROM-ului s-a implicat Electrecord. Albumul nu se va vinde, dar poate fi procurat de pe Internet. 

Author: L.Ș.


1999-09_Evenimentul Zilei - Zeitung

Artikel: Octave nur im Internet (Autor: Diana Popescu)

Artistul este supărat pe ziare și televiziuni

Octavian Teodorescu, omul cunoscut sub pseudonimul artistic OCTAVE, a luat o hotărâre fermă. Muzica sa - apreciată de un număr mare de conaționali - se va găsi doar pe Internet. Astfel, cei care sunt interesați de piesele, fotografiile, datele biografice, story-urile albumelor și scenariile literare ale videoclipurilor Octave le pot găsi la adresa www.octave.ro Toate acestea, în nu mai puțin de cinci variante lingvistice: română, engleză, franceză, italiană și germană.

Iată cum motivează Octave această mutare categorică: Internetul mi se pare un mijloc de comunicare mai sinceră. Sunt supărat pe toate celelalte, pentru că au ajuns cu totul altceva decât și-au propus la început.

Pe Internet fiecare ia ce vrea, nu ce i se dă. La TV nu poți să nu vezi reclamele la detergenți din mijlocul filmului. Pe Internet, poți să le ocolești. Când va ajunge la fel cu celelalte mijloace de comunicare, îl voi părăsi cu siguranță. Mă mut în altă parte. Sunt sigur că va exista și altă solutie. De telepatie ați auzit?"

Author: Diana Popescu


1999-05_Național Newspaper

Artikel: Octave zieht sich in den Wäldern des Internets zurück (Autor: S.C.)

Octavian Teodorescu (adică OCTAVE, pe numele lui de artist) s-a izolat într-un turn cu muze intitulat Internet. Octave a lansat recent CD-ROM-ul "www.octave.ro - Free music online". Cu această ocazie, a anunțat că nu va mai fi de găsit decât pe strămoșescul Internet, ca să nu mai fie nevoie de tapaj promoțional în radio, tv, presă scrisă, plus casetăria de rigoare din magazinele de specialitate. Nu. De-acum, toate acestea s-au metamorfozat în rețea. Muzica lui Octave se recomandă ca fiind "Electronic Symphonic Rock", creații instrumentale care speculează viziunea autorului asupra foșgăielii metafizice înconjurătoare. La adresa lui de pe Internet, vor fi depozitate toate informațiile privind cariera, opera și părerile lui Octave. Intr-o țară în care arta și mai ales promovarea ei pică des în sincope, uite că unii artiști sunt fulgerați de cate-o idee salvatoare. 
Author: S.C.


1998-07_Liceenii - Zeitschrift

Artikel: Die ganze Musik wird über das Internet kommen, sagt uns Octave (Autor: Florin-Silviu Ursulescu)

După "generația radio" și apoi "generația TV", explozia internațională ne-a adus "generația Internet": cei care cresc odată cu rețeaua interactivă de comunicare prin computere. În SUA și Canada vor fi în cațiva ani, 50 de milioane de abonați iar în România sunt doar cateva zeci de mii. Ca de obicei, Octave (Octavian Teodorescu) a simțit "noul" și și-a mărturisit intenția de a intra în rețea într-un interviu; ideea i-a fost "furată" și nu a mai avut mandria de a fi primul muzician român cu pagină pe Internet. Dar, tot răul spre bine - și-a mai elaborat o fișa mult mai completă iar acum, la adresa http://pcnet.ro/octave puteți găsi date biografice, discografice, sute de fotografii, scenarii de videoclip și film pe muzica sa, cadre din "Zborul primilor pași", clip realizat numai din imagini de sinteză pe computer.

O discuție cu Octave mi-a dezvaluit un artist captivat de posibilitățile rețelei: poți trimite mesaje scrise, poștă electronică (e-mail), chiar sonore (programul Real Audio) în toată lumea; aplicațiile în învățământ (școala facută... acasă) sunt imense. Se pare că lucrează la traducerea simultană, astfel încât interlocutorul să-ți vorbească în chineză și tu să "asculți" în română astfel încât barierele geografice și lingvistice vor dispărea, tinzându-se, asa cum repeta și marele muzician Peter Gabriel (alt avangardist) reluând o idee a sociologiei contemporane, spre "orașul global". Deoarece aparatura și taxele se vor ieftini, vor crește prețurile pentru a intra în băncile de date - informația va costa și va fi deținută de cei puternici. Telefonul, radioul și televiziunea iși vor pierde din influență, căci vei putea obține orice, la comandă din Internet: o marfă oarecare (prin cyber-shop) sau muzică la cerere - daca vrei o simfonie de Beethowen sau un album Beatles le poți asculta pe computer acasă.

Octave s-a bucurat enorm când a primit mesaje din Italia, Germania, America, dupa ce s-a cuplat a realizat și o legatura cu David Pistrui (muzician de origine romană din Chicago) și cu formația acestuia, Terminal White. Avantajul rețelei este acela că poți colabora cu alți muzicieni, poți repeta cu ei și chiar da ... concerte pentru înregistrări live sau chiar ascultare, în  timp ce fiecare instrument cantă acasă la el în altă țară !

Evident, Octave este foarte activ, "lucrează" mereu la conexiuni, comunică, acesta este și sensul existenței rețelei - interactivitatea. Se știe deja, dintr-un caz autohton mult mediatizat, ca relațiile pe internet trebuie să fie civilizate, ori ce spărgător de coduri este reperat și elimint imediat de responsabilii respectivi de nod. In curând computerele vor fi comandate prin voce (ca în "Star Trek"), deci manipularea lor nu va mai fi apanajul specialiștilor, ci a oricărui individ.

Problema interesantă și gravă în același timp este următoarea: va mai cumpăra lumea casete dacă va putea "comanda" ori ce album prin calculator spre ascultare imediată, acasă ? Casele de discuri sunt încă în derută, nu știu ce atitudine să adopte, problema principală nefiind circulația muzicii, ci plata drepturilor de autor. Oricum, Octave crede că muzica viitorului va fi chiar muzica pe computer, așa cum o face și el de catva timp; mai precis, el și-a intitulat situl "electronic symphonic rock music" - un stil care va domina preferințele melomanilor de pretudindeni în următorii ani.
Author: Florin-Silviu Ursulescu


1996-11_Carusel - Zeitschrift

Artikel: Die Freunde wissen, warum! (Autor: Corneliu Băran)

Albumul se intitulează "I Se Spunea Visătorul" (CD și audio casetă) - un album numai computere și sintetizatoare, un  tărâm muzical nou definit ca << Electronic Symphonic Rock Music >> un numitor comun al tuturor stilurilor muzicale, o muzică care încearcă să satisfacă ori ce gust fară limite de varstă și toate acestea sub ideile generoase ale unei singure filosofii: ROCK". Să fie intr-un ceas bun.

Începem cu Octave, băiat bun, din popor și foarte descurcăreț, căci aleargă mai abitir ca Speedy Gonzales, din primavară pană în toamnă. Iarna cantă pentru neliniștea noastră. "Este al patrulea album scos la <<Electrecord>>, este ceva aparte, lucrat doar cu computerul. Lipsesc chitările deși eu de profesie sunt chitarist. Doresc să pun în evidență calitățile mele de creator. A crea muzica este mut mai important decât a canta la un instrument. O să mă întrebi de ce am ales muzica. Fiecare  trebuie să găsească un domeniu specific, personal pentru a se exprima, pentru a se exterioriza, pentru a dărui ceva semenilor. Ea este denumită regina artelor, pentru că nu poate minți. Mulți se ascund după culori, după cuvinte, după gesturi. Muzica are darul miraculos de a sensibiliza ființa umană, indiferent de condiția insului în cauză. Este un fel de fascicol emoțional îndreptat către cea mai sensibilă coardă a percepției. 

Muzica reprezintă o punte între conștiințele oamenilor, cea mai directă și perfectă formă de comunicare interumană. Știi povestioara aceea din "Decameronul" când acelui bolnav incurabil i s-a cântat din laută și, miraculos s-a înzdrăvenit ajungând la puterea de a se îndrăgosti chiar de doamna seniorului. Asta este puterea muzicii, ea nu poate genera decât iubire. O metaforă superbă a lui Boccacio. Sau acele celebre incantații care vindecă bolile răului ? Sunetul rațiunii naște zei. Dacă este să revenim la acest album al meu, vreau sa îți spun că este ceva mai special. Eu am acum 33 de ani - vârsta deplinei maturități cu semnificații multiple, de trecere a unui prag, ești cu un picior către cealaltă jumătate a vieții. De aceea nu (mai) doresc să mă adresez doar unui public specific, ci oamenilor în general. 

Din acest punct de vedere am găsit o terminologie proprie pentru stilul muzical pe care îl promovez. El se numește "Electronic Symphonic Rock Music".  O denumire care spune tot, fără a mai da explicații auxiliare. Sună mai "english", dar reflectă realitatea. Se pare că acest amestec va deranja multă lume, dar, pentru mine, muzica este un continuu dialog, o osmoza, un carusel al sferelor sunetelor, care se întrepătrund și se completează reciproc. O polifonie, o simfonie a sunetelor. Parerea mea este că viitorul aparține computerelor, informaticii în general. Omul are totuși niște limite, la fel ca pianul, probabil cel mai complex instrument. Pe când, cu zece degete pe un computer poți aduce la "vederea urechii" o orchestră simfonică. Universul este mult mai mare, posibilitățile sunt practic, infinite. 

Muzica se confundă cu visătorul meu, un personaj mitic, fară identitate personală ci asimilat unei intregi generații care, pe mine, m-a uluit. Este vorba despre "power-flower" (puterea florilor). De aici, probabil, s-a născut mirabila sămânța a râsului-plânsului. In rest, totul este cântec. Un cântec făcut pentru prieteni, cărora le doresc sa fie niște visători, în măsura în care sunt și vizionari. Fară speranță, ori ce viziune devine monocromă. Noi suntem făcuți să vedem culori. La bună vedere !
Author: Corneliu Băran


1999-05-24_ProTV Magazin - Zeitschrift

Artikel: Von nun an werden wir uns nur noch über das Internet kennenlernen (Autor: Alexandra Nanoveanu)

Galeriile Muzica au fost ticsite de fanii sosiți la lansarea CD-ului Octave, adică Octavian Teodoroescu. Nici reprezentanții Electrecord (parte a realizării CD-ului) nu au reușit să străbată mulțimea (adunată la ferestre) pentru a ajunge la microfon. CD-ul cuprinde întreaga carieră a artistului: imagini (fotografii) și trei videoclipuri), text, informații și piesele de pe "cele patru albume lansate până în prezent: "Secretul Piramidelor", "La Porțile Iubirii", "Dulce Libertate" și "I Se Spunea visătorul", precum și selecțiuni din viitorul album intitulat "Singurul". Ori ce informație și eveniment legat de numele Octave se va găsi numai pe Internet. Artistul renunță astfel definitiv la formele clasice de mediatizare, fiind primul artist român care apelează la această modernă formă de comunicare. La adresa www.octave.ro fanii vor putea lua contact, lunar cu noutățile stilului Electronic Symphonic Rock compus de Octave și, zilnic, cu informații legate de persoana sa.
Author: Alexandra Nanoveanu


1999-05-06_Magazin - Zeitschrift

Artikel: Octave macht den Schritt in Richtung Internet (Autor: George Cușnarencu)

Octavian Teodorescu este cunoscut printre iubitorii de muzică din România sub pseudonimul OCTAVE. Acest ambițios compozitor ne-a vizitat la redacție pentru a-mi oferi ultima sa creație muzicală cuprinsă nu pe un CD audio, ci pe un CD-ROM, intitulat "www.octave.ro Free Music Onlie". Un album care conține materialul muzical de pe cele patru albume ale sale. "Secretul Piramidelor" (1992), "La porțile iubirii" (1993), "Dulce Libertate" (1994), "I Se Spunea Visătorul" (1996) precum și selecțiuni din albumul în curs de apariție "Singurul", adică nu mai puțin de 32 de piese totalizând 150 de minute de muzică în format mp3 (care poate fi ascultată numai pe computer). precum și cateva videoclipuri în fomat MPEG1 (tot numai pentru computer), sute de fotografii din videoclipurile artistului, date biografice, story-urile albumelor, scenariile literare ale videcolipurilor, gânduri despre muzică și artă, toate aceste texte in cinci variante lingvistice: romană, engleză, franceză, italiană, germană. 

Cine n-a ascultat muzica lui OCTAVE pană acum  trebuie să știe că Octavian compune o muzică instrumentală pe care el o denumește "electronic symphonic rock". Date suplimentare despre muzica lui puteți găsi vizitând pagina de pe Internet de la adresa www.octave.ro. De fapt, ambiția lui OCTAVE este că, o dată cu lansarea acestui CD-ROM, să renunțe parțial la formele clasice de mediatizare a muzicii, cum ar fi radioul, tv-ul, presa scrisă, casetele audio sau cd-uri, scopul său final fiind acela de a se muta în universul multimedia, acela oferit de computer și Internet. 

De acum încolo, spune Octavian Teodorescu, OCTAVE nu va mai fi de găsit decât pe Internet. O simplă ambiție sau un protest hotărât. "Strategia, spune Octavian urmărește mutarea auditoriului către acest domeniu de mediatizare specific acestui sfârșit de mileniu care, după estimarile specialiștilor, în aproximativ doi ani va depăși ca audiență mijloacele clasice". E adevarat, se spune că atunci un computer va fi mai ieftin decât un televizor, iar multimedia înseamnă imagine, muzică, text, toate la un loc și în același timp, OCTAVE bate departe, nu-mi ramâne decât să-i doresc succes.
Author: George Cușnarencu


2000-01-09_Magazin - Magazine

Artikel: Die Musik der alten Synthesizer (Autor: Sergiu Rusu)

Octave (Octavian Teodorescu) este un nume aflat pe buzele tuturor. Albumele sale: „Secretul piramidelor", „La porțile iubirii", „Dulce libertate" și „I se spunea visătorul" (Electrecord, București, 1996, 10 piese), culminând cu CD-ROM-ul „Octave - Free Music On Line" (www.octave.ro) ne transmit un mesaj al păcii și înțelegerii pe un spectru foarte larg de acorduri rock simfonice. 
Author: Sergiu Rusu


1993-12_Salut - Zeitschrift

Artikel: Octave wieder auf dem Markt (Autor: Adelina Ionescu)

În urmă cu câteva săptămâni, magazinul Muzica a fost gazda unei noi lansări de disc. De data aceasta a fost vorba de ceva cu totul și cu totul special, albumul "La Porțile Iubirii" semnat OCTAVE. Este al doilea dintr-o trilogie al cărei prim disc, apărut în urmă cu un an și jumătate poartă titlul "Secretul Piramidelor". Un al treile album ("Dulce Libertate") are majoritatea pieselor compuse, urmând ca în aprilie '94 să se înceapă lucrul în studio. Si încă o noutate pentru  fanii OCTAVE: în februarie va apărea în Franța, la casa de discuri Media Music, un CD ce va cuprinde piesele de pe cele doua LP-uri apărute pâna acum.

Acest album este dedicat unui sentiment profund uman: dragostea. "Copii născuți în eprubetă creșteau devenind oameni roboți având ca unic scop al existenței, perfecționarea propriului Eu prin Cunoaștere. Cunoșteau tot în afară de doua lucruri: Ura și Dragostea." afirmă Octave pe coperta acestui disc. Sperăm ca acest album vă va entuziasma așa cum ne-a plăcut și nouă!
Author: Adelina Ionescu


1998-07_Salut - Zeitschrift

Artikel: Octaves letzte Errungenschaft - Octave im Internet (Autor: Lavinia Nicula)

O pagină de Internet care conține 28 de piese de pe cele 4 albume ale sale. Din fiecare piesă se pot asculta fragmente de câte 15-30 secunde iar din fiecare album câte o piesă integral. Pagina este bilingvă. Opțional în romană sau engleză. Conține biografia OCTAVE, scenariile videoclipurilor.

Pentru OCTAVE "Internetul va schimba radical situația socială, vor disparea granițele impuse de așezarea geografică, limbă, cultură, religie. Comunicarea va fi fanatastică, vom deveni ceea ce afirmă Peter Gabriel "un sat universal". Sunt sigur ca unul dintre deliciile Internetului va fi muzica. Ce alt mobil poate fi mai potrivit pentru promovarea ideilor de mai sus decât muzica Rock, așa că LET THERE BE ROCK!"
Author: Lavinia Nicula


1998-02-08_Curierul Național - Zeitung

1998-02-08 Artikel: Octavian Teodorescu und seine Schöpfung auf den Seiten des Internets (Autor: Paloma Pașca)

Octav Teodorescu și creația sa în paginile Internet-ului
Cea mai recentă realizare a lui Octav Teodorescu, alias "Octave", este pagina de Internet, în patru limbi: engleză, franceză, italiană și romană. În premieră națională, pe Internet, puteți găsi story-urile celor patru albume care l-au consacrat (1992 - "Secretul Piramidelor"; 1993 - "La porțile iubirii"; 1994 - "Dulce Libertate"; 1996 - "I Se Spunea Visătorul" - ce are ca subtitlu: Electronic Symphonici Rock Music, Only Computers & Synthesizers și este o replică la celebrul album al formației "Queen" - "A Night At The Opera", pe care scria mic Neosymphonic Rock Music).

"Am vrut să dovedesc că și computerul este o modalitate de expresie ca oricare alt instrument. Numai că orizonturile componistice stilistice sunt mai largi, capeți o nouă viziune asupra genului, totul depinzând de imaginație și de ideile pe care vrei sa le comunici. Dacă prin muzică nu ai nimic de transmis, ea devine un covor sonor pe care poți sa-ți bei liniștit cafeaua, iar ascultătorul nu va mai avea parte de efecte curative", ne-a declarat Octav Teodorescu. 

Tot în pagina de internet mai găsiți: secvențe audio de 30'-40' din toate cele 28 de piese de pe cele patru albume, câte patru piese intregral înregistrate de pe fiecare album (în programul Real-Audio), sute de fotografii cu autorul, scenariile literare ale video-clipurilor, un scenariu de film pornind de la muzica de pe albume, ultimul videoclip realizat "Lumina viitorului promis" (în același program, la o calitate medie, iar la calitate maximă poate fi văzut în formatul MPEG I). 

"Lumina viitorului promis" este un minieseu cinematografic, care are corespondent în genul literar - Schițele lui Caragiale (se fac referiri la "Triumful Talentului" și "Diplomație"). Scenariul și regia de montaj sunt semnate Octav Teodorescu, iar modalitatea de exprimare în iconuri cinematografice urmarește tehnica filmului mut. 

Videoclipul se vrea o critică la adresa universului feminin din perioada de tranziție a societății noastre și vorbește despre procentul de compromis pe care-l fac femeile în drumul lor pentru a obține glorie și bani. Apare și un alt personaj creionat de Octav și numit "bărbatul-hamburger": decorativ, tuns periuța, cercel în ureche, molecular la brâu, burta peste curea, cheile de la mașină pe degetul mic de la mână și... cu BMW, dacă se poate.

"Zborul primilor pași" este un clip realizat numai cu imagini virtuale și e dedicat primului zbor uman pe Marte. "
S-a constatat că paginile de internet cele mai vizionate sunt cele de muzică. Ele caștigă în calitate și aduc un avantaj: lumea nu mai poate fi manipulată pentru că fiecare iși alege să asculte ce vrea. In felul acesta, omenirea va avea alte criterii de selecție, în care valoarea va prima și spera că se vor putea schimba astfel mentalitățile învechite", a completat Octav Teodorescu.
Author: Paloma Pașca


1995-03-09_Vox Pop Rock - Zeitschrift

Artikel: Trilogie mit happy end

Octave. Lume multă, întârziere de o jumătate de oră, dame bine, și body-guarzi care îl păzeau pe Octav ca pe papă, sponsori grămadă, fluturași, autografe...

Conferința de presă ce a avut loc la "Carul cu bere", neîncăpător pentru mulțimea de ziariști și invitați, a fost lungă și destul de interesantă. S-a oferit, în primă audiție, un fragment din "Octave IV", următorul său LP. Octav a declarat că va merge în continuare fară vocalist, că dorește să facă o schimbare muzicală fața de celelalte albume, că va lucra și mai mult cu computerul, că așteaptă legea dreptului de autor, că nu exclude posibilitatea unor inedite și spectaculoase concerte (în Carpați sau la Casa Poporului), că sculele pe care cântă sunt de prin '87 și că unele noi ar costa peste 100.000 DM. Alături de Octav s-au aflat domnii Florian Pittiș, G. Marin, directorul magazinului Muzica.



1998-01-17_România Liberă - Zeitung

Artikel: Octave hat seinen ersten Videoclip im Internet veröffentlicht (Autor: Ion Zubașcu)

Cântărețul Octavian Teodorescu e un personaj extrem de pitoresc, cunoscut celor avizați sub numele de OCTAVE. Practica o muzică exclusiv intstrumentală și, ascultându-i câteva compoziții - Electrconic Symphonic Rock Music, Only Computers & Synthesizers" -, am crezut mult timp că este vorba de o formație complexă, alacătuită din cel puțin 4-5 membri, până într-o bună dimineață, când ne-am întâlnit la atât de matinala emisiune a Mirelei Gruiță, de la TVR și am descoperit ca OCTAVE e, de fapt, Octav.

Își lucrează de unul singur muzica pe computer, bibilește din  greu la câte o piesă, uneori o lună de zile, pana îi iese rețeta mulțumitoare. După aceea, o bună parte din timp și-o petrece luând la  rând redacțiile capitalei, pentru a-și spune filozofia sa muzicală, bazată pe triada sacră FEMEI-MOTOARE-COMPUTERE, cui vrea să-l asculte, și să-și prezinte ultimele performanțe, în timp ce-și aruncă ritmic pletele lungi pe spate, cu un gest reflex pe care l-am mai întâlnit și la Vasile Șeicaru.

Alături de Holograf, Iris, Loredana, Andrieș ș.a., OCTAVE are pagină sa pe Internet, în patru limbi deocamdată (română, engleză, franceză, italiană, urmează germană și celelalte), spațiu pe care îl alimentează periodic cu noutăți din biografia și activitatea sa, pe lânga ceea ce s-a lansat deja în cyber-univers: scenarii proprii de videoclipuri și film pe muzica sa, multe fotografii, povestea celor patru albume discografice ale sale, Secretul Piramidelor - 1992, La Porțile Iubirii - 1993, Dulce Libertate - 1994 și I Se Spunea Visătorul - 1996.

Recent, OCTAVE și-a lansat un videoclip pe Internet, ceea ce e o premieră în România, după spusele sale. Videoclipul se numește Lumina viitorului promis și are la bază un scenariu personal, e realizat prin forțe proprii, cântărețul fiind scenarist, regizor, actor, producător etc. E vorba de un minieseu cinematografic care pornește de la o piesă de pe ultimul album și face aluzie la actuala perioadă de tranziție din România. OCTAVE, omul nostru orchestră, este accesibil pe Internet și devorat ca orice produs de consum din noua lume virtuală, prin codurile: http://www.pcnet.roo/octave. E-mail octave@com.pcnet.ro
Author: Ion Zubașcu


1999-05-15_România Liberă - Zeitung

Artikel: Octave veröffentlicht die erste rumänische Multimedia CD (Autor: Ion Zubașcu)

Cântărețul Octavian Teodorescu, creator complex de muzică "Electronic Symphonic Rock", cunoscut sub pseudonimul OCTAVE, lansează azi, ora 14 magazinul "Galeriile Muzica" (str. Luterană), București, CD-ROM-ul gratuit "www.octave.ro - Free Music online", veritabilă premieră multimedia  românească. CD-ROM-ul conține creații și date care sintetizează într-un produs multimedia complex întreaga carieră a artistului: materialul  muzical de pe cele patru albume anterioare (Secretul Piramidelor - 1992, La Porțile Iubirii - 1993, Dulce Liberate - 1994, I Se Spunea Visătorul - 1996), cât și două extrase dintr-un album în curs de apariție, "Singurul", care pot fi ascultate pe CD-player normal. Sunt adunate așadar, 32 de piese muzicale, însumând 150 de minute de muzică. Acestora li se adaugă pe același CD-ROM, videoclipuri, sute de fotografii din videoclipurile cântărețului și de la diverse evenimente din cariera sa, date biografice, scenariile literare ale videoclipurilor, alte scenarii de film, istoria fiecărui album, teorii filosofice proprii despre muzică și artă, extrase complete din presă despre OCTAVE, în perioada 1991-1998 (cronici, interviuri, prezentări etc.). Toate acestea sunt oferite în cinci limbi de circulație, engleză, franceză, italiană, germană, romană.

Cu acest CD-ROM, OCTAVE renunță parțial la formele obișnuite de mediatizare prin canalele clasice, radio, tv, presă scrisă, CD sau MC, și face tentativa spectaculoasă de a se muta în totalitate pe Inernet, unde poate fi vizitat la adresa: http://www.octave.ro. In web-ul său Internet, cei interesați vor putea găsi în fiecare lună muzică nouă compusă de OCTAVE și informații la zi privind biografia și cariera sa artistică. Acest demers al lui OCTAVE face parte dintr-un proiect al său mai amplu de explorare a noului mijloc revoluționar de comunicare și cunoaștere care este Internet Multimedia.
Author: Ion Zubașcu


1996-10-04_Cronica Română - Zeitung

Artikel: Die Geschichte eines Träumers (Autor: Loredana Tudor)

După lansarea dublului CD (prima producție de acest gen din România), anul  trecut, în luna martie, "Octave" sau, mai corect spus, Octav Teodorescu, va lansa pe 28 octombrie un nou CD, "I Se Spunea Visătorul", care completează sau continuă într-un anume fel mesajul trilogiei de pe dublul CD - "Secretul Piramidelor", "La Porțile Iubirii" și "Dulce Libertate". Povestea albumului se regăsește comprimată în titlul fiecărei piese: "I Se Spunea Visătorul", pentru că privirea lui căuta mereu "Zborul Primilor Pași", încercând "Învingerea Fricii de Necunoscut". Neliniștea lui se topea prin "Certitudinea Miracolului Existenței" iar revolta lui izbuncea când prea mulți ciunteau din "Lumina Viitorului Promis". Știa să iubească într-un singur fel: "Doar pentru totdeauna", crezând în bogația sufletească mai mult decât în aurul sclipitor și sec. Pentru el "A Fi Sau A Nu Fi" a încetat să mai fie o întrebare fără răspuns și credința călăuzitoare a găsit-o în "Puterea Florilor", iar toți cei care au crezut ca și el, au devenit "Generația Fericirii". Toate acestea trebuie sa fie ca "Un Semn Pe Cerul Gândului Tău" și cum spuneam și mai sus, o continuare a mesajului de libertate, iubire și mai ales dragoste pentru valoarea spirituală.

Author: Loredana Tudor


1996-11-15_Cronica Română - Zeitung

Artikel: "Octave"

La data de 20 noiembrie cel căruia "I se spunea Visatorul", adică Octav Teodorescu sau Octave, își va lansa un nou album, al  treilea după Trilogie. Fiecare piesă se constituie într-un episod, cu mesaj atât individual, cât și legat de tema discului. Albumul conține 9 astfel de "seriale", grupate sub titlul "I Se Spunea Visătorul": Zborul primilor pași, învingerea fricii de necunoscut, Certitudinea miracolului existenței, Lumina viitorului promis, Doar pentru totdeauna, A fi sau a nu fi, Generația fericirii, Puterea Florilor, Semn pe cerul gândului tău. Și astfel "Secretul Piramidelor" se va dezlega "La Porțile Iubirii", "Într-o Dulce Libertate", de către cel căruia "I Se Spunea Visătorul". Lansarea va avea loc la Clubul Maxx din Regie și va beneficia de o ... regie deosebită. Protagonistul acestei lansări va fi încadrat permanent de două dintre cele mai frumoase manechine din Ungaria, probabil în semn de recunoaștere a Tratatului româno-ungar.



1996-11-20_Cronica Română - Zeitung

Ein neues Octave Album oder Sie nannten Octavian Teodorescu den Träumer (Autor: Loredana Tudor)

lansarea, astăzi la Complexul Studențesc - Regie

Iată că trilogia de rock simfonic electronic (computerizat) a lui Octav Teodorescu, "Secretul Piramidelor", "La Porțile Iubirii" și "Dulce Libertate" își găsește continuarea în noul album "I Se Spunea Visătorul" produs de Electrecord și care va fi lansat pe data de 20 noiembrie, la discoteca "Club Maxx" din Complexul Studentesc Regie. Povestea noului disc se găsește comprimată în titlul fiecărei piese: "I Se Spunea Visătorul" pentru că privirea lui căuta mereu "Zborul Primilor Pași", încercând "Invingerea Fricii De Necunoscut". Neliniștea lui se topea în "Certitudinea Miracolului Existenței", iar revolta lui izbucnea când prea mulți ciunteau din "Lumina Viitorului Promis". Știa să iubească într-un singur fel, "Doar pentru totdeauna", crezând în  bogăția sufletească mai mult decât în strălucirea aurului sec. Pentru el "A Fi Sau A Nu Fi" a încetat să mai fie o întrebare fără răspuns și credința călăuzitoare a găsit-o în "Puterea Florilor", iar toți cei care au crezut ca și el au devenit "Generația Fericirii". Toate acestea trebuie să fie ca "Un semn pe cerul gândului tău" și o continuare a mesajului de libertate, iubire și, mai ales, dragoste pentru valoarea spirituală.

La conferința de presă ce va preceda lansarea discului, întrebarile cele mai interesante, din partea oamenilor de presă, vor fi premiate cu aparate foto, lentile de contact, ochelari de soare Ray-Ban.
Author: Loredana Tudor


1999-05-15_Cronica Română - Zeitung

Octave veröffentlicht heute eine CD-ROM bei "Muzica Galerien"

Octave lansează, astăzi, la ora 14.00, la Galeriile Muzica, CD-ROM-ul gratuit "www.octave.ro - Free Music Online", care conține întreaga carieră a artistului: melodii, imagine, text, precum și doua extrase din albumul în curs de apariție, numit "Singurul", audibile pe CD-Player normal. CD-ROM-ul, primul de acest gen din România, face parte din proiectul "Cu Octave în cucerirea Universului Multimedia" și punctează  trecerea totală pe Internet a activității artistului. De acum înainte, Octave nu va mai fi de găsit decât pe Internet Multimedia, www.octave.ro va deveni o adresă familiară tuturor celor interesați de ideile artistice ale lui Octave. CD-ROM-ul conține materialul muzical de pe cele patru albume lansate până în prezent de Octave. "Secretul Piramidelor" (1992), "La Porțile Iubirii" (1993), "Dulce Libertate" (1994), I Se Spunea Visătorul" (1996), precum și selecțiuni din albumul în curs de apariție, intitulat "Singurul". In total, 32 de piese, care înseamnă 150 de minute de muzică în format Mp3. 

Pe același CD-ROM sunt prezentate trei videoclipuri în format MPEG1, sute de fotografii din videoclipuri în format MPEG1, sute de fotografii din videoclipurile artistului și de la evenimentele din cariera sa, date biografice, poveștile albumelor, scenariile literare ale videoclipurilor, un scenariu de film, concepții filozofice proprii despre muzică și artă în general. Toate acestea sunt prezentate în cinci variante lingvistice: română, engleză, franceză, italiană și germană. Dupa lansare, Octave va fi gazda unei petreceri Multimedia, la Clubul Casablanca. Octave practică o muzică instrumentală pe care el o denumește Electronic Symphonic Rock. Artistul vrea să puncteze prin acest CD-ROM intenția de a renunța parțial la formele clasice de mediatizare a muzicii: radio, TV, presă scrisă, casete audio, CD.


2000-02_Chip - Zeitschrift

Artikel: Das Geheimniss Der Pyramiden (Autor: Marius Ghinea)

Și care ar putea fi legătura dintre acestea, muzică, imagine și Internet ?


Cu ani buni în urmă, un prieten de care mă leagă o pasiune comună, muzica, mă cheamă la dânsul pentru o audiție. Știți, poate, că ascultarea unui muzici împreună cu prieteni este mai multă bucurie decât audiția neâmpărtășită. Am întins deci pasul către amicul meu, astfel încât nu peste mult timp dânsul dădea play la casetofon, iar eu mă instalam cât mai confortabil într-un fotoliu. La primele acorduri, am zis "bine, dar asta este muzică de generic". Companionul meu de audiție a replicat oarecum poruncitor "taci și ascultă cu atenție !". Am tăcut și am ascultat, iar la sfârșitul albumului, luminat la față, vesel și plin de zâmbet am întrebat ce era pe caseta cu pricina. E Octave, nu ai auzit de Octave ? Ba auzisem, dar nu credeam că ... E atât de frumos, nu ? mi-a luat vorba din gură prietenul meu. Da, am spus, și am continuat în maniera mea redundant metaforică - tocmai mă grăbesc să îl trec pe lista "profesorilor de energie" care "doar" cu o bucată muzicală iți pot aduce bucuria și pofta de viața în suflet. Era exact ceea ce simțeam în acel moment. Tocmai ascultasem primul album Octave, numit "
Secretul Piramidelor". 

Imigrant în virtual

Oricum, prima mea reacție, aceea cu "muzica de generic", ar trebui să dea de gândit. Intr-adevăr unele parți din muzica respectivă fuseseră folosite în acest scop. De, aceasta se întamplă în primii ani de după 89. Când nu erau prea multe mijloace pentru un artist de a da dreptul stomăcelului, dar și de a-și înmulți eventual orătăniile din ograda cu oarece scule și instrumente noi, fără de care cum să te exprimi ? Cântând din frunză ? Păi, pe aceea o folosești drept lenjerie intimă ...

Lăsând  rasu-plânsu pe seama condiției artistului român pană la apariția legii dreptului de autor (de ce nu și până în zilele noastre?), aș pomeni și de aspectul fizic al problemei. De câteva ori, pe parcursul acesti prime audiții de care vă vorbeam, amicul meu a fost nevoit să scoată caseta, care se tot bloca, și să o lovească mai mult sau mai puțin ușurel cu palma, ca să realinieze straturile de bandă magnetică. De, mecanism de proastă calitate, bandă, ca vai de mama ei (deși caseta era, cum s-ar spune, originală), și de aici o calitate scăzută a audiției. Nu are rost să comentăm cauzele unei atare situații, este vorba de moștenirea tehnologică ramasă din vremea de dinainte de '89, de care a avut parte începutul anilor '90 fosta casă națională de discuri. Din fericire toate aceste probleme sunt acum de domeniul trecutului.

Nu mult după acel moment, Octave a trecut pe suportul CD-ului. Numai că, lui Octavian Teodorescu (numele celui care a ales pseudonimul artistic de "Octave") acest pasă înainte nu i s-a părut probabil suficient. Și a hotărât să propulseze maniera de prezentare a propriilor creații mai aproape de felul în care se contura conceptul de artă și artist, acum în anul 2000. În încercarea de a surmonta cu elegantă dificultățile lumii noastre, sub atâtea aspecte mult prea materială, Octavian Teodorescu și-a făcut bagajele și a plecat în virtual. Și nici nu ar fi o surpriză prea mare, dacă ne amintim titlul uneia din piesele sale, ce dă numele unui întreg album Octave - "I Se Spunea Visătorul" ...

Pot să gust și eu puțin ?

Iată cum Octave a trecut pe Internet. La adresa www.octave.ro ființează acum universul artistic al lui Octavian Teodorescu. Surpriza cea mare este însă aceea că, spre deosebire de alte site-uri de gen, aici lucrurile nu se intamplă la modul cumpărăturilor din piața. Când ajuns la taraba cu struguri, întrebi dacă poți lua și tu un bob, de testarea dulceții și aromei. Iar apoi eventual după ce arunci ochii la preț, iți spui fântânăreste că "sunt acri strugurii".

Nu, pe pliantul ce însoțește CD-ul oglindă a site-ului www.octave.ro, ajuns la noi la redacție, este specificat clar, cu litere de o schioapă: FREE MUSIC ON LINE. Adică tot ce veți găsi pe acest site din creația lui Octavian Teodorescu este "la liber".  Și doar din câteva click-uri de mouse poți descărca toate albumele realizate până acum sub titulatura Octave, bineânțeles în format mp3. Mai mult de atât, lunar, pe site este adaugită cate o piesă nouă, din albumul "The Only One" aflat în acest moment în lucru.

Pe lângă partea de sunet propriu-zisă, aspectul multimedia al acestui site este completat prin existența câtorva din videoclipurile Octave, în format MPEG1, ce pot fi la rândul lor descărcate de pe Net. La toate acestea se mai adaugă biografia artistululi, povestea realizării albumelor, scenariile videoclipurilor, referințe din presa muzicală, dar și imagini fotografiate cu ocazia lansărilor de album, sau pur și simplu poze ale fanilor, prietenilor și admiratorilor Octave. Un conținut suculent în informație despre muzica, viața, activitatea și pasiunile lui Octavian Teodorescu, cu care veți găsi cu siguranța cel puțin un punct comun (dacă, în afară de muzică, vă mai plac femeile și/sau motocicletele, veți înțelege ce vreau să spun).

Sunt mult mai mult decât bucuros de ocazia ce mi s-a oferit de a prezenta actul plin de îndrăzneală al artistului Octavian Teodorescu. Trecerea acestuia pe Internet, manifestarea sa ca entitate multimedia, adoptarea conceptului de FREE MUSIC ONLINE, și nu în ultimul rând pur și simplu muzica Octave, mă fac să mă întreb de unde are acest muzician atâta energie, răbdare și perseverența, încât să reușească sa-și urmeze calea artei sale neabătut, de atâția ani ? Ma duce gândul la trăinicia piramidelor. Sa fie oare un secret ? Dacă da, cu siguranță îl veți descoperi la adresa www.octave.ro.
Author: Marius Ghinea


1994-10-17_Panoramic Radio TV - Zeitschrift

Artikel: Octavian Teodorescu und Florian Pittiș

Octavian Teodorescu and Florian Pittiș ... And it matters how ... and what they talk




1996-11 Panoramic Radio TV - Zeitschrift

Artikel: Ultrakurzwellen (Autor: Doru Ionescu)

La "Muzica", în 20 Noiembrie, asistență neâncăpătoare în magazin, datorată lansării albumului terț OCTAVE "I Se Spunea Visătorul" (Electrecord MC/CD). Materialul sonor, înregistrat în exclusivitate de Octav Teodorescu, cu performante instrumente electronice, continuă în aceeași manieră "Electronic Symphonic Rock Music" anterioarele apariții, confirmând în persoana autorului, dacă nu cel mai mare muzician rock, cu siguranța pe cel mai bun promotor, la această oră din România. Ultra-sponsorizată petrecerea care a urmat (pană la ziuă) în Discoteca Maxx din Regie.
Author: Doru Ionescu


1994-09-24_Azi - Zeitung

Artikel: Mit Moțu und Octave (Autor: Corneliu Băran)

LP-ul conține șase piese muzicale "grele", de anvergură și-am spune noi - de o tonalitate expresivă și ca melos - de rafinament instrumental excepțional. Sound-ul Electrecordului ne dă de bănuit: pe disc ce trece, "merge dinspre clarviziune spre perfecțiune. Exemplu: "Octave cu "Sweet Freedom". Acest LP face parte dintr-o trilogie, care a început cu "Secretul Piramidelor (1992), "La Porțile Iubirii (1993) și "Dulce Libertate" (1994), cel prezent acum (neapărat) în discografia veritabililor ascultători de muzică "future". Dacă ne mai gândim că la magazinul Muzica & Mihai Gheorghe Production Megastar SRL" - o adevărată rampă de lansare a muzicii rock românești - s-a produs evenimentul zilei, iar acea "Dulce Libertate" ne-a adus-o până și "Demolatorul" (și nu "Moderatorul", cum s-a autointitulat) Florian "Moțu" Pittiș, ce să mai spunem? Doar atat: la "Porțile Iubirii" numite "Octave" vom poposi și căutând, oricând "Lumina speranței" prin "Puterea voinței".
Author: Corneliu Băran


1998-07-24_Curentul - Zeitung

Artikel: Wissen und Kommunikation im Web

Un mag modern, în jeanși, caută noi sonorități muzicale. Folosește ultimele softuri specializate pentru muzică. Filosofia lui de viața înseamnă femei, motoare, computere. Este printre primii artiști români care și-au lansat un site propriu. Prietenii, admiratorii și vizitatorii de pe Internet ii spun Octave.

Toboșarul electronic

Pe monitorul ecranului o navă extraterestră stă cuminte în spatele lui Octave. O muzică spațială inundă camera. Sparg armonia, întrebând de unde povestea asta cu muzica și computerul. Octave (sau, pentru cei familiarizați cu mouse-ul, http://www.pcnet.ro/octave) salvează un fișier cu o imagine, reprezentând o femeie dezbracătă în virtual. Răspunsul nu întârzie să apară. "Problema oricărui individ care se apucă de rock este aceea ca are nevoie de o trupă. A lucra cu oamenii este extrem de dificil, fiindcă fiecare are un alt caracter, preocupări diverse și afinități care, cu greu, sunt la fel. Multe trupe s-au destrămat din cauza neințelegerilor. La începutul carierei a trebuit să înlocuiesc părți din trupă. Am început cu tobele. Prima aplicație pe care am făcut-o a fost un toboșar electronic. Rând pe  rând am ajuns să înlocuiesc totul, chiar și pe mine. Mi-am păstrat doar rolul de creator, care e lucrul cel mai important."

Visele pe monitor

Imaginile de pe monitor se succed rapid. Remarc ca e un tablou suprarealist. Octave mă completează: "Arta virtuală e un fapt suprarealist". Ea nu există, material vorbind, dar o poți aduce mai aproape de percepție. Visele noastre nu sunt oare decât virtuale? Computerul oferă mai multă materializare a visului, fiindcă vezi ceva, poți să interacționezi cu imaginea respectivă." Nu pot să nu-mi cenzurez ideea cum că, pentru mulți, linia de demarație între virtual și realitatea pe care o trăiesc se confundă. "Omul, dacă n-ar naviga pe Internet, cu siguranța ar inventa alte lucuri, și bune, și rele. Alții dacă nu s-ar juca pe computer, s-ar apuca probabil de golănii. Internetul iți dă posibilitatea să intri în contact cu foarte mulți indivizi, pe care e posibil să-i întâlnești în realitate. Eu nu sunt individul care să stea să navigheze ore în șir în acest păienjeniș informațional. Imi iau doar ceea ce îmi  trebuie și gata."

Femeia nu poate fi înlocuită

Creatorul Octave urmarește, prin tot ceea ce face, propria lui filosofie. Rezumată pe scurt în trei elemente: femei, motoare, computere. Fiecare element are argumentația sa. "Computerul înseamnă cunoaștere. Este un instrument care ajută individul să aibă acces mult mai rapid la informație. Nu numai rapid, dar și calitativ. Cum patentul este o prelungire a forței musculare a mâinii, așa și computerul este o prelungire a forței de gândire a omului. Informatizarea merge mână în mână cu robotizarea. Robotizarea este pentru mine simbolul motorului. Femeia este sursa tuturor lucrurilor bune. Ea îți inoculează dragostea pentru uman și frumos. Femeia nu poate fi înlocuită cu nimic. Avem nevoie de ea atât ca sursă de inspirație, căt și ca parteneri. Astfel riscăm să ne robotizam și noi, oamenii."

2.000 de vizite

Acum doi ani și-a lansat site-ul Internet. "Am pus toate lucrurile mele bune în paginile web. Pe Internet trebuie să comunici și să interacționezi. Dacă nu reactualizezi informația, e ca și cum ai tipărit un ziar cu aceleași articole în fiecare zi. Am pâna acum 2000 de vizite în pagina mea, ceea ce pentru România este foarte mult. Cele mai multe sunt din afară, în special Statele Unite și Canada. Cea mai mare surpriză a fost când am primit mail-uri din New York, Manhattan, Los Angeles, de la niște posturi de radio de acolo, care mi-au cerut muzica, fiindca ei m-au vazut într-o bancă de date din Norvegia.

Am văzut toată pagina lui Octave. Motoare, nave, femei, corespondența, spații selenare. Peste toate acestea muzică. O creație realizată de un om și o mașină. Cine pe cine folosește, iată dilema. "Nu trebuie să devii sclavul computerului. Pentru mine, această mașinarie înseamna cunoaștere, Internet, comunicare și viața virtuală." De pe monitor, o mascotă se strâmbă scriind "Be Happy!".



1999-05-14_Curentul - Zeitung

Artikel: Octave im internet und mobil (Autor: D.M.)

Octavian Teodorescu, zis OCTAVE, se revoltă! Cunoscatul muzician, reprezentant al curentului "electronic symphonic rock", a renunțat la formele clasice de mediatizare a muzicii: radio, televiziune, presă scrisă, casete audio, compact-discuri pentru Multimedia. De acum înainte, OCTAVE și muzica sa instrumentală vor fi de găsit numai pe Internet, la adresa http://octave.ro sau pe CD-ROM-ul pe care îl va lansa mâine, 15 aprilie, ora 14, la "Galeriile Muzica" din str. Luterană.

Rodul a doi ani de muncă intensă, CD-ROM-ul "www.octave.ro - Free Music online" va conține toate cele patru albume de pâna acum ale artistului, precum și selecțiuni din albumul în curs de apariție, "Singurul". În plus, veți putea găsi acolo videoclipuri în format MPEG1, sute de fotografii din videoclipuri, dar și de la diverse evenimente legate de cariera sa, date biografice, povestea fiecăruia dintre albumele sale. Nu lipsesc concepțiile filozofice ale lui OCTAVE despre muzică și artă, în cinci limbi de circulație internațională, pentru deplina lămurire a fanilor săi. OCTAVE pășește într-un domeniu nou, care abia acum se naște și abia peste câtiva ani va putea aprecia dacă a facut o alegere bună. Dar el speră că mutarea auditoriului către acest domeniu de mediatizare specific sfârșitului de mileniu se va face foarte repede. Așa cum îi stă bine publicului din secolul vitezei.
Author: D.M.


1999-05-20_Curentul - Zeitung

Artikel: Standbild - Octave im Internet (Autor: C.P. Petru)

Reputatul muzician Octav Teodorescu, cunoscut în lumea muzicală sub pseudonimul "Octave", și-a lansat la Galeriile Muzica CD-ul "Free music online". În exclusivitate pentru ziarul nostru, Octave a declarat următoarele: Am încercat să creez o muzică interactivă, destinată oamenilor sinceri. Lucrez la acest proiect de aproape doi ani. De acum încolo voi apărea doar prin Internet. Astfel, admiratorii mei îmi vor putea asculta muzica doar accesând o tastă. Mi-am introdus pe Internet și o pagină de web, în cinci limbi: italiană, franceză, engleză, germană și, bineânțeles, română, care conține o bogată bază de date despre mine. Cu această ocazie - introducerea muzicii pe Internet - se va rearanja o nouă scara a valorilor. Nu va mai merge cu pompatul aritificial al unor produse artistice, omul luându-și astfel de pe Internet doar ce-l va interesa cu adevărat. Mulțumesc pe această cale Logicnet-ului și Electrecordului pentru că mi-au dat posibilitatea să demonstrez că în România se poate face și muzică de calitate".
Author: C.P. Petru


1996-11-19_Jurnalul Național - Zeitung

Artikel: Octavian Teodorescu Octave erinnert sich, dass sie ihn den Träumer nannten (Autor: Dorina Gheorghe)

Mâine, 20  noiembrie, la ora 14, în incinta magazinului Muzica din București va avea loc lansarea albumului "I Se Spunea Visătorul" al renumitului Octav Teodorescu - OCTAVE. Albumul, editat de Casa de Discuri Electrecord pe casetă audio și compact-disc, conține zece piese carea au strânsă legătură între ele. Deviza materialului muzical nu poate fi alta decât "femei, motoare, computere". Iar stilul muzical abordat, după spusele compozitorului Octav Teodorescu, este "electronic-symphonic-rock". După lansare autorul va petrece alături de prieteni toată noaptea la Club Max. Bineânțeles că se va sărbători evenimentul și noul album va fi "udat".
Author: Dorina Gheorghe


1997-07-18_Jurnalul Național - Zeitung

Artikel: Octave steigt auch ins Internet ein

Pagina de Internet OCTAVE conține 28 de piese de pe cele patru albume existente. Din fiecare piesă se pot asculta fragmente de câte 15-30 secunde, iar din fiecare album câte o piesă integral. Pagina este bilingvă (romană-engleză). Conține Biografia Octave, scenariile videoclipurilor, poze și cadre din noul videoclip SF al piesei "Zborul Primilor pași" realizate în totalitate cu ajutorul imaginilor de sinteză pe computer. Piesa face parte din ultimul album "I Se Spunea Visătorul". Octave consideră că "Internetul va schimba radical structura relațiilor interumane, vor dispărea granițele impuse de așezare geografică, limbă, cultură, religie. Comunicarea va fi fantastică, va atinge limite greu de imaginat". Unul dintre marile puncte de interes ale Internetului va fi muzica. Iubitorii ei iși pot alege acum exact ce doresc, fară a mai înghiți tone de surogat comercial.


1996-11_Avantaje - Zeitschrift

Casa de discuri Electrecord lansează noul CD cu Octave (Octavian Teodorescu) intitualat "I Se Spunea Visătorul". Muzica electronică realizată pe computere conturând stări poetice precum: Generația Fericirii, Lumina Viitorului Promis, Învingerea Fricii De Necunoscut, A Fi Sau A Nu Fi sau Zborul Primilor Pași. Un tărâm muzical nou pe care autorul îl numește "Electronic Symphonic Rock Music", un numitor comun al tuturor stilurilor muzicale, un album adresat tuturor iubitorilor de rock și de vise realizabile. Un CD ce poartă inscripția Made In England cu 10 piese ale lui Octave, cu un sound superdigitalizat, ideal pentru audiție.



1998-03_Avantaje - Zeitschrift

Artikel: Octave im Internet

O veste bună pentru fanii muzicii lui "Octave". Videoclipul realizat de compozitor în calitatea de autor complet - scenariu, regie, montaj - "Lumina Viitorului Promis" este și pe Internet acum. Autorul a realizat acest clip ca un microeseu cinematografic, în tehnica filmului mut - fără replici sau inserturi, bazat doar pe expresivitatea interpretilor.



1995-03_Magazin Internațional - Zeitschrift

Artikel: Wieder Octave (Autor: Cristina Atanasiu)

Lansarea dublului CD "OCTAVE" al lui Octavian Teodorescu a fost anunțat deja în revista noastră: Acum avem plăcerea să-i informăm pe cititori că evenimentul s-a produs la Magazinul "Muzica" din Capitală, într-o atmosferă "fierbinte". Atât numeroase personalități ale vieții artistice din Capitală, cât și o mare îmbulzeală de fani au creat o sărbătoare din această manifestare muzicală de calitate. Pasionații rock-ului instrumental au la dispoziție, 102 minute de înregistrare, toate piesele tânărului, dar deja celebrului compozitor. Și iată și profesiunea de credință: "Rock-ul este o formă foarte pozitivă de manifestare, un cântec pornit din inimă, un izvor continuu de energie care îi face pe toți să vibreze pe aceeași frecvență, care le umple inimile de încredere în forțele proprii, în dreptate, în adevăr, în dragoste. Nu sunt departe de noi acei ani de glorie ai Rock-ului, anii '70, când o întreagă generație, sub semnul acestei muzici, căuta să schimbe lumea cu flori și cu celebrul dicton "Make love not war". Ei sunt cei cărora noi, cei de azi, trebuie să le dovedim că truda lor nu a fost în zadar, că "nu au fost singurii visători" așa cum afirma John Lennon în "Imagine". Pentru ei, pentru cuvintele din acest cântec, în numele celor care au crezut în aceste cuvinte, trebuie păstrat neântinat mesajul acesti muzici, filonul ei de aur, iar cei de azi trebuie s-o dăruiască la rândul lor celor ce vin. Poat că ei vor fi mai norocoși și nu vor avea parte de războaie, poluare, rasism, ură. Rock-ul una dintre singurele moștenirii bune care li se poate lăsa, ii va ajuta, cu siguranța, să scape de aceste himere."
Author: Cristina Atanasiu


1996-12-01 Magazin Internațional - Zeitschrift

Artikel: Die Träumer unter uns (Autor: Mihai Mânăstireanu)

Cam asta a fost senzația pe care a încercat-o reporterul exact o săptămână în urmă, în incinta mazaginului "Muzica" (inspirat denumit "kilometrul zero al muzicii ușoare românești"), cu ocazia lansării ultimului album Octave". Creație integrală a liderului Octavian Teodorescu, CD-ul și caseta lansate la 20 noiembrie (cu o întârziere de 45 de minute față de ora anunțată, întârziere care, opinăm noi, entuziasmul publicului prezent nu o merita, reprezintă o noutate absolută pentru autor, care și-a catalogat încercarea drept "o interferență cu muzica simfonică" și a denumit-o extrem de sugestiv "Electronic Symphonic Rock Music", cu intenția marturisită de a-i scuti pe criticii muzicali de laborioase tentative de încadrare într-un anumit gen. Înregistrat în Electrecord cu aportul remarcabil al inginerului de sunet Marius Mitrofan, albumul (cel de-al patrulea din creația lui Octav și primul dupa 15 septembrie 1994) conține zece piese strâns legate între ele, reunite sub genericul "I Se Spunea Visătorul" (They Used To Call Him The Dreamer). 

După cum o mărturisește însuși autorul. "Toate acestea au  fost scrise și mai ales create pentru a fi ca un semn pe cerul gândului tău și mai ales pentru a crede în puterea florilor celui care i se spunea visătorul". Bineânțeles că o asemenea lansare nu avea cum să nu beneficieze de un spectacol pe măsură. Intrare în scenă în stil american, cu Octav flancat de două absolut superbe manechine "importate" tocmai de la vecinii noștri unguri (reconcilierea să trăiască!), motociclete Honda, precum și o echipă TVR condusă de binecunoscutul Victor Ionescu. Nu putem sa încheiem fară a menționa câteva dintre numele celor care au făcut posibil evenimentul la care au asistat: Agfa Film, Honda, Tele 7abc și Radio 2M+, pentru a le aminti numai pe cele mai proeminente.

Author: Mihai Mânăstireanu


1996-11-07_Mondo Magazin - Zeitschrift

Artikel: Wieder im Trend mit "Man Nannte Ihn Den Träumer" (Autor: Cristian Botez)

OCTAVE pregătește lansarea unui nou album, pe C.D. și audio-tape, album intitulat "I Se Spunea Visătorul". Lansarea se va produce în ziua de grație, 20 noiembrie a acestui an, la magazinul Muzica. Va urma apoi, o superpetrecere la Club MAXX, în Regie, unde, dupa cum ne-a spus chiar Octav, vom fi "bombardați" cu mici și stropiți din belșug cu bere. În ceea ce privește muzica de pe acest album, autorul lui ne-a declarat următoarele: "Principala noutate este că nu am mai folosit chitări la realizarea pieselor. Toată lumea va recunoaște însă stilul <<OCTAVE>>, iar sound-ul actual îl definesc ca fiind Electronic Symphonic Rock Music". Dar iată câteva titluri: "I Se Spunea Visătorul", "Doar pentru totdeauna", "Zborul Primilor Pași", "Generația Fericirii", "Puterea Florilor". Pe celelalte le veți descoperi singuri pe album.
Author: Cristian Botez


1995-03-24_Diplomat Club - Zeitung

Artikel: Ein respektabler Rocker Octave

Magazinul "Muzica" a fost pur și simplu luat cu asalt de fanii lui Octave (Octavian Teodorescu), unul dintre cei mai spectaculoși rockeri din țară. Acolo, la "kilometrul 0" al muzicii tinere, avea loc lansarea primului său CD, realizat sub egida "Electrecord" și purtând inscripiția "Made in England". Cu generozitatea probată și cu prilejul altor lansări, Octave a împărțit gratuit suporterilor săi entuziaști câte un compact disc, oferind celor prezenți și o adevarată recepție cu prilejul conferinței de presă, pe care a organizat-o la crama "Carul cu bere" botezată, din acel moment, "La Păstorel".

Acest prim dublu compact disc, deși apare ca o lucrare unitară, pe o întindere de 102 minute de muzică rock, reunește interpretări, foarte apreciate din cele trei albume distincte de mare succes ale performerului Octave. Așa încât dublul CD oferă tripla satisfacție de a audia memorabile interpretări, cunoscute sub titlurile "Secretul Piramidelor" (1992); "La Porțile Iubirii" (1993); "Dulce Libertate" (1994). Sunt redate într-un tot armonios 18 piese care l-au propulsat pe atât de originalul Octave în plutonul fruntaș al rockerilor români. Evenimentul de la "Muzica" i-a conferit tânărului muzician și un nou și meritat prilej de afirmare, nu numai cu talent remarcabil, dar și ca deshizător de drum în această zonă intens populată a "făcătorilor" de muzică tânară în variantele cele mai imprevizibile.

Foto comentariu: Domnul Dimitris J. Koustas (în dreapta), consilier de presă la Ambasada Greciei, felicitându-l pe Octav Teodorescu pentru performanța sa.


2000-03_Vocea Valahiei - Zeitung

Artikel: Octave zieht zu Multimedia um (Autor: Cornelia Alexoi)

OCTAVIAN TEODORESCU - alias OCTAVE - este un Vărsător (29 ianuarie, 1963) pe cât de non-conformist, pe atât de sensibil și plin de imaginație. (Albumele sale - "Secretul Piramidelor", "La Porțile Iubirii", "Dulce Libertate", "I Se Spunea Visătorul", precum și albumul în pregătire intitulat "Singurul" - o dovedesc cu prisosință.)

Dacă alții investesc în vile, mașini somptuoase, femei ultra-sofisticate, Octavian Teodorescu, idealist înnăscut, a mizat totul pe... OCTAVE. Deși este propriul său manager, "visătorul" din Militari nu s-a pierdut, totuși, în vâltorile showbiz-ului nostru mioritic. Ba, am putea spune chiar că... dimpotrivă. Traind "free", cu 200 la oră, Octavian Teodorescu are în mână toate cărțile pentru a caștiga pe termen lung aprecierea publicului.

Asupra site-ului său pe Internet - materialul muzical de pe cele patru albume, videoclipuri, sute de fotografii, concepțiile sale filosofice despre muzică și artă (Octave intenționează să se mute cu totul în... MULTIMEDIA) - dau năvală zilnic fani de toate vârstele. "Strategia urmarește mutarea auditoriului către acest domeniu de mediatizare, specific acestui sfârșit de mileniu care, dupa estimările specialiștilor, în aproximativ doi ani va depăși ca audiență mijloacele clasice" - spune Octave. Captivat de posibilitățile pe care numai un computer ți le poate oferi, Octavian Teodorescu s-a retras în studioul său, cu muzica sa, așteptând să fie... conectat și... deconectat.

Author: Cornelia Alexoi


1995-03-23_Bazar - Zeitung

Artikel: Der Rock auf dem neusten Stand

Fanii muzicii Octave vor avea prilejul să-l vadă pe idolul lor Octavian Teodorescu pe data de 24 Martie orele 14 la Magazinul Muzica din Calea Victoriei unde va lansa primul dublu CD din România - 102 minute de muzică rock.

"Rockul este o formă pozitivă de manifestare, un cântec pornit din inimă, un izvor continuu de energie care îi face pe toți să vibreze pe aceeași frecvență, care le umple inimile de încredere în forțele proprii, în dreptate, în adevăr, în dragoste. Nu sunt departe de noi acei ani de glorie ai Rockului, anii 70, când o întreagă generație sub simbolul acestei muzici, căuta să schimbe lumea cu flori și cu celebrul dicton "Make love not war". Ei sunt cei cărora noi cei de azi  trebuie să le dovedim că truda lor nu a fost în zadar, că nu au fost singurii visători" așa cum afirma John Lennon în "Imagine". Pentru el, pentru cuvintele din acest cântec, în numele celor care au crezut în aceste cuvinte trebuie păstrat neântinat mesajul acestei muzici, filonul ei de aur. Iar cei de azi trebuie s-o dăruiască la rândul lor celor ce vin. Poate ca ei vor fi mai norocoși și nu vor avea parte de războaie, poluare, rasism, ură. Rock-ul una dintre puținele moșteniri bune care li se pot lăsa, îi va ajuta cu siguranță să scape de aceste himere."
citat Octavian Teodorescu


1995-03-24_Telefax - Zeitung

Artikel: Kulturelle Veranstaltung

Ultima zi de școală, prima zi de vacanță !
Vineri 24 martie, orele 14, Octavian Teodorescu, pe scurt Octave, va lansa la magazinul MUZICA, primul dublu CD din România. O lucrare unitară, o trilogie, 102 minute de muzică rock, în fapt materialul muzical de pe cele trei albume de mare succes: Secretul Piramidelor - '92, La Porțile Iubirii - '93, Dulce Libertate - '94, toate trei record de vânzare la categoria rock în respectivii ani la casa de discuri Electrecord. Un produs ce poartă inscripția made in England, 18 piese semnate Octavian Teodorescu, un sound ideal pentru o audiție CD.



1998-03-16_Tinerama - Zeitung

Artikel: Octave im Internet (Autor: M.O.)

"Octave", pe numele lui adevărat Octavian Teodorescu, și-a deschis o pagină pe Internet. La adresa: http://pcnet.com.ro/octave pot fi accesate date biografice ale artistului, ca și story-urile celor patru albume discografice semnate Octave: "Secretul Piramidelor" (1992), "La Porțile Iubirii" (1993), "Dulce Libertate" (1994) și "I Se Spunea Visătorul" (1996). De menționat că materialul muzical al ultimului disc este realizat numai cu ajutorul computerelor și sintetizatoarelor. Pagina mai conține, de asemenea, scurte secvențe din toate cele 28 de piese ale lui Octave, acestea putându-se audia cu programul Real Audio, ca și sute de fotografii ale lui Octavian Teodorescu. Cel mai recent clip realizat de Octave - "Lumina Viitorului Promis" - poate fi, de asemenea, vizionat pe Internet. Prezentarea unui videoclip pe Internet este o premieră națională. "Lumina Viitorului Promis" se poate viziona în programul Real Video sau în format MPEG1 (pentru o caliatea mai bună). În curând toate celelalte clipuri Octave vor fi in Rețeaua Rețelelor. Cei care doresc să corespondeze cu artistul îl pot contacta la e-mail: octavecom.pcnet.ro.
Author: M.O.